Prețul motorinei va crește

Prețul motorinei va crește

Ne aşteptăm la încercări suplimentare de creştere a preţului şi de atingere a barierei pe termen mediu de 71,35 dolari în perioada următoare, iar nivelul de 300 de dolari al cuprului poate fi atins, a precizat Marek Paciorkowski, director Pieţe Financiare, Aforti Exchange

 

„Preţul petrolului este în uşoară creştere, datorită reducerii producţiei de către Arabia Saudită, care, în ciuda declaraţiilor de creştere a extracţiei, a redus în iulie 2018 nivelul producţiei la 10,3 milioane de barili pe zi (b/zi), ceea ce reprezintă o scădere cu 189.000 b/zi faţă de iunie 2018. Intrarea în vigoare a primei runde a sancţiunilor SUA asupra Irakului a avut, de asemenea, o influenţă semnificativă asupra preţului petrolului”, spune analistul Marek Paciorkowski.

Potrivit analizei, cotaţia OIL WTI (Oil West Texas Intermediate, clasa de ţiţei utilizată drept referinţă în preţul petrolului) a depăşit 69 de dolari/baril, în timp ce valoarea Brent a crescut la peste 74 de dolari/baril. Alte schimbări majore pe piaţa petrolului sunt aşteptate în ultimul trimestru al anului 2018. În noiembrie 2018, este planificată încă o serie de restricţii din partea SUA, ce vizează sectorul petrolului şi al gazului iranian, precum şi operaţiuni ale băncii centrale iraniene.

„Per ansamblu, preţul petrolului încă se luptă să depăşească nivelul de 70 de dolari. Cu toate acestea, deja, pentru a doua oară, nivelul preţului de 70 de dolari/baril a determinat retragerea tendinţei de creştere şi scăderea preţului. Ne aşteptăm la încercări suplimentare de creştere a preţului şi de atingere a barierei medium-term de 71,35 dolari în perioada următoare”, se precizează în analiză.

În privinţa cuprului, specialiştii spun că situaţia tensionată de pe piaţa de cupru s-a stabilizat puţin după ce a fost amânată perspectiva grevei de o lună la mina Escondida din Chile, cea mai mare mină de cupru din lume.

„Atingerea nivelului de 275,5 dolari (o scădere cu 38,2%) a oprit diminuări suplimentare ale preţurilor. În cursul săptămânii trecute, cuprul a pierdut uşor din valoare, dar a reuşit totuşi să-şi menţină poziţia de suport-cheie, ceea ce poate conduce la creşterea preţurilor în următoarele săptămâni. Ne aşteptăm ca nivelul de 300 de dolari să poată fi atins în perioada următoare, cu condiţia ca nivelul de 275,5-277,2 dolari să fie menţinut în această săptămână”, mai arată sursa citată.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.