Piața RCA controlată de numai 3 jucători

Piața RCA controlată de numai 3 jucători

Asigurările auto obligatorii (RCA), o piaţă de circa 4 md. lei anual, au ajuns în prezent să fie controlate în proporţie de peste 70% de doar trei companii, cel mai ridicat nivel de concentrare la vârf din ultimii cinci ani, arată cele mai recente date ale Autorităţii de Suprave­ghe­re Financiară (ASF).

Trei jucători - City Insurance, Euroins şi Asirom - au ajuns să facă regulile în piaţă după ce au majorat comi­sioa­nele brokerilor într-o perioadă în care asigurători de re­nume internaţional au decis să iasă voluntar din piaţă, spe­riaţi de tarifele administrate de stat.

De departe cel mai puternic jucător din piaţa RCA este City Insurance. Compania recent ieşită din redresare avea la jumătatea acestui an afaceri de 618 milioane de lei pe RCA şi o cotă de piaţă de peste 30%. În ultimii cinci ani niciun alt asigurător nu a avut o cotă de piaţă mai mare decât City, nici măcăr mult blamatele Astra şi Car­pa­tica Asig, acuzate în repetate rânduri de goană după RCA prin dumping pe tarife.

Şi Euroins, unul dintre asigurătorii RCA consacraţi, se află în cea mai bună formă a sa, în condiţiile în care are pe mână 28% din piaţa asigurărilor auto obligatorii. Mai mult, spre invidia giganţilor internaţionali care ope­rează local, Euroins raportează afaceri profitabile potrivit zf.ro.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.