Piața de leasing operațional la peste 64.000 unități

Piața de leasing operațional la peste 64.000 unități

Piaţa de leasing operaţional a încheiat primul semestru cu un avans de 7,5% faţă de finele anului 2016, depăşind nivelul de 64.350 de unităţi în administrare.

Astfel, în primele şase luni ale anului au fost înmatriculate peste 9.200 autovehicule în leasing operaţional, ceea ce reprezintă o pondere de 17,5% din totalul de înmatriculări autoturisme şi autoutilitare noi, în creştere cu 9% faţă de primul trimestru din an, arată datele furnizate de Asociaţia Societăţilor de Leasing Operaţional (ASLO).

„Primul semestru al anului confirmă tendinţa de consolidare a produsului de leasing operaţional full service ca o soluţie inconturnabilă de eficientizare a mobilităţii companiilor. Creşterea cu peste 30% faţă de 2016 a ponderii înmatriculărilor în leasing operaţional din totalul înmatriculărilor de vehicule noi este o dovadă în plus a notorietăţii şi atractivităţii acestei soluţii.” spune Dan Boiangiu, preşedinte ASLO.

Companiile LeasePlan România, ALD Automotive, Arval Service Lease România, Porsche Mobility şi Unicredit Leasing Fleet Management ocupă primele cinci poziţii în topul companiilor membre ale asociaţiei, potrivit datelor centralizate de ASLO.

Membrii asociaţiei reprezintă peste 96% din totalul pieţei. Structura portofoliului este alcătuită din servicii complete de leasing operaţional (finanţare şi management de flote) cu o cotă de 76%, urmate de management de flote 15%, restul reprezentând leasing operaţional fără servicii de administrare.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.