Patru companii conduse de BMW proiectează mașina fără șofer

Patru companii conduse de BMW proiectează mașina fără șofer

Continental AG a anunţat marţi că se va alătura platformei pentru vehiculele fără şofer dezvoltată de Mobileye, BMW şi Intel, grupul german urmând să gestioneze integrarea componentelor şi softul, transmite Reuters.

Continental AG, prezent şi pe piaţa din România, este al doilea mare producător european de componente auto şi anvelope. Compania israeliană de tehnologie Mobileye controlează 70% din piaţa globală pentru asistenţă în cazul vehiculelor fără şofer şi sisteme anti-coliziune. Intel şi Mobileye colaborează deja cu BMW într-un proiect de autovehicul autonom şi intenţionează să testeze anul acesta o flotă de aproximativ 40 de vehicule autonome.

Continental va juca un rol important în comercializarea noii platforme, care va fi vândută şi altor producători auto. "Putem îndeplini cererea în creştere pentru vehicule fără şofer printr-o colaborare cuprinzătoare la nivelul industriei auto, mai rapid şi la costuri mai scăzute decât dacă am acţiona singuri", a afirmat directorul general Elmar Degenhart.

În aprilie, producătorul auto Daimler a format o alianţă cu furnizorul de componente auto Robert Bosch pentru a accelera dezvoltarea vehiculelor fără şofer.

Pe piaţa din România, Continental are aproximativ 5.000 de angajaţi la uzinele din Timişoara, Sibiu şi Braşov.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.