Logo
Imprimă această pagină

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, aproape de DEMITERE. Premierul Tudose: nu mai am încredere în tine Recomandat

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, aproape de DEMITERE. Premierul Tudose: nu mai am încredere în tine

Premierul Mihai Tudose i-a atras atenția, vineri, ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc, cu privire la pierderile înregistrate de compania TAROM și i-a cerut explicații acestuia pe tema lipsei de control din partea reprezentanților ministerului privind șantierele de construcție a autostrăzilor.

Prim-ministrul i-a transmis ministrului că pe subiectul TAROM va avea o "discuție personală" cu el și cu managerul TAROM.

"Fiindcă tot vorbim de cifre extraordinare pentru România, avem și cifre proaste. Domnule ministru Cuc, acum trei săptămâni v-am întrebat de ce i-ați prelungit mandatul cu patru luni celui de la TAROM. Și mi-ați spus că vă asumați și că aveți încredere în el și că știe ce are de făcut. Așa este? ", l-a întrebat Mihai Tudose pe ministrul Transporturilor.

Cuc a confirmat că situația este cea prezentată de premier.

Premierul a continuat pe un ton critic: "Păi, eu să înțeleg că aveți încredere în el și împreună formați o echipă. Vă asumați ce e acolo, 104 milioane pierdere pe șase luni ? CFR Marfă — pierdere, CFR Călători — pierdere. Înțeleg că e o echipă foarte bună, dar nu mergeți în direcția care trebuie", a spus Tudose.

Ministrul Transporturilor a spus: "Bun !" și a vrut să continue, dar a fost imediat întrerupt de Tudose: "Nu știu ce vedeți bun în asta".

Cuc a explicat motivele pierderilor înregistrate de TAROM.

"Aș vrea să fac următoarele mențiuni. Într-adevăr pierderile de la TAROM sunt cele pe care le-ați amintit, dar trebuie să ținem cont de următorul fapt. TAROM a operat până în luna iunie cu două aeronave în minus, ceea ce a redus capacitatea de zbor și, totodată, în urma unor decizii comerciale, care au fost luate în anul 2016, anumite rute au fost anulate, rute care în momentul de față se reiau și datorită capacităților noi de zbor. Au avut și diverse probleme tehnice la aeronave, care, practic, au redus numărul de aeronave, lucruri pe care încercăm să le remediem. Știți foarte bine că s-a lansat procedura de achiziție pentru trei avioane de lung curier, numai pentru a preveni și a preîntâmpina aceste pierderi, a crește profitul companiei. Și nu se vor opri lucrurile aici, care și le-a propus actualul management al companiei. Va urma și o serie de evaluări ale personalului de la TAROM și, bineînțeles, și disponibilizările care se impun în perioada următoare", a explicat ministrul de resort.

Premierul nu s-a declarat convins de spusele lui Cuc și a spus: "Dați-mi voie să nu vă cred. Nu mai am pic de încredere în ce îmi spuneți pe tema asta.(...). Adică, după ce avem pierderea asta, după ce mai luăm avioane, ultimul punct de pe care-l aveți în vedere este să faceți o analiză a funcționării, a eficienței...Cu aia trebuia să începeți, domnule ministru".

Ministrul a răspuns: "Vă amintesc că managementul de la TAROM, noul management, s-a instalat în luna februarie". Tudose l-a întrerupt: "Am înțeles și i-ați prelungit dumneavoastră...vreți să o luăm defalcat pe luni ? Mulțumesc".

"Vom avea și o altă discuție pe tema asta, personală, poate și cu domnii manageri de acolo. (...) El și-a luat leafa în fiecare lună, nu ? Și noi, toți ăștia din sală, trebuie să plătim 104 milioane de lei, pierderea de la TAROM, pe leafa lui. E în regulă", a mai spus premierul.

Tudose l-a criticat pe Cuc și pentru faptul că reprezentanții desemnați de Ministerul Transporturilor să supravegheze stadiul lucrărilor pe șantierele de construcție a autostrăzilor nu au făcut o verificare la fața locului.

"Dumneavoastră știți că cei care au fost desemnați de dumneavoastră în urma discuției de acum două luni, o lună jumătate, la minister, ca responsabili din partea ministerului pe diverse tronsoane de autostrăzi, să se ducă acolo, nu a fost niciunul? Vă spun eu", i-a spus premierul ministrului Transporturilor.

Cuc a afirmat: "Domnule prim-ministru, eu vă spun că, personal, m-am deplasat pe șantier", dar a fost întrerupt de Tudose: "Nu, nu, nu vorbesc de dumneavoastră, că dumneavoastră ați fost, dar nu ați fost pe toate".

"Trebuia ca niște oameni din minister să se ducă acolo, nu a fost niciunul ", a spus premierul.

Cuc a afirmat că va analiza situația și va lua măsurile care se impun. "Eu discut cu directorul de la companie, de la CNAIR, și dânsul m-a informat că în permanență s-a aflat un reprezentant, fie de la DRDP-ul care... ", a spus ministrul.

Premierul l-a oprit din nou: "V-a informat prost. Noi am verificat acolo dacă a fost cineva, nu a fost nimeni. În ultima săptămână cu asta s-au ocupat niște oameni din clădirea asta și au constatat că nu a fost nimeni, nicăieri, niciodată. Eu înțeleg că e cald, că sunt vacanțe".

Articole înrudite

Copyright © Tirmagazin.ro. Toate drepturile rezervate.