Ministerul Transporturilor propune înfiinţarea unui punct vamal în Aeroportul Tuzla

Ministerul Transporturilor propune înfiinţarea unui punct vamal în Aeroportul Tuzla

Ministerul Transporturilor propune, printr-un proiect aflat în dezbatere publică, înfiinţarea unui punct de trecere a frontierei de stat şi a unui birou vamal de frontieră pe Aeroportul Tuzla, aerogara din judeţul Constanţa devenind astfel aeroport internaţional.


„Prin adresa nr. 20/22156/19.12.2017, Secretariatul General al Guvernului apreciază că oportunitatea elaborării şi promovării proiectului de hotărâre a Guvernului având ca obiect de reglementare aprobarea deschiderii punctului de trecere a frontierei de stat şi a biroului vamal de frontieră pe Aeroportul Tuzla revine, potrivit atribuţiilor şi domeniilor proprii de competenţă, Ministerului Transporturilor şi Ministerului Afacerilor Interne”, se arată în nota de fundamentare a proiectului.

Potrivit Ministerului, existenţa unui aeroport deschis traficului internaţional care să permită operarea în condiţii optime este importantă, din punct de vedere al siguranţei şi al eficienţei, a aeronavelor ce desfăşoară activităţi de zbor pentru deservirea unor obiective situate în afara apelor teritoriale ale României din Marea Neagră.

„Actul normativ prevede că toate spaţiile, dotările şi utilităţile necesare pentru desfăşurarea activităţilor de control la punctul de trecere a frontierei de stat şi la biroul vamal de frontieră se asigură, cu titlu gratuit, de către administratorul Aeroportului Tuzla, conform adresei Regional Air Services nr. 1684/16.05.2012”, arată normativul.

De asemenea, documentul precizează că instituţiile publice cu atribuţii de control în punctele de trecere a frontierei vor avea în sarcină cheltuielile pentru asigurarea personalului necesar.

De pe Aeroportul Tuzla, cunoscut şi drept Aerodromul Tuzla - judeţul Constanţa - se efectuează aproape zilnic zboruri off-shore (peste apă), la Marea Neagră, pentru diferiţi beneficiari care operează în largul platformei continentale a României, deservind platforme de foraj marin şi vase.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.