Mercedes recheamă 1.000.000 de mașini în service

Mercedes recheamă 1.000.000 de mașini în service

Grupul auto german Daimler a rechemat luni la service peste un milion de autoturisme şi SUV-uri Mercedes-Benz vândute la nivel global, pentru soluţionarea unei posibile probleme provocate de umflarea accidentală a airbag-urilor, informează Reuters. 

Acţiunea vizează 495.000 de vehicule din SUA, 400.000 din Marea Britanie, 76.000 din Canada şi alte câteva sute de mii din Germania, au precizat oficialii companiei. Rechemarea la service acoperă modelele din Clasele A, B, C şi E precum şi CLA, GLA şi GLC vândute în perioada noiembrie 2011 - iulie 2017. 

Potrivit companiei, o descărcare electrostatică, cumulată cu un arc defect, poate duce la o umflare neintenţionată a airbag-ului din faţa şoferului în vehiculele incluse în această rechemare. Daimler subliniază că această problemă nu are legătură cu scandalul provocat de airbag-urile defecte furnizate de producătorul japonez Takata, care a retras de pe piaţă aproximativ 100 de milioane de airbaguri vândute la nivel mondial. 

Daimler informează că dacă indicatorul airbag-ului este aprins, clienţii trebuie să contacteze Mercedes sau concesionarul lor. La rândul său constructorul îi va contacta pe clienţii care posedă un vehicul vizat de această rechemare. Repararea defecţiunii durează aproximativ o oră şi va fi făcută de constructor potrivit Agerpes.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.