LOCURI DE MUNCĂ. O școală din România a introdus cursul de GRĂJDAR

LOCURI DE MUNCĂ. O școală din România a introdus cursul de GRĂJDAR

Şcoala profesională "Tivai Nagy Imre" din localitatea Sânmartin va organiza, în premieră, cursuri de grăjdar (îngrijitor cai), autorităţile locale şi judeţene dorind ca domeniul ecvestru să devină unul prioritar, se arată într-un comunicat remis de Consiliul Judeţean (CJ) Harghita. 

Potrivit sursei citate, CJ a început demersurile pentru demararea cursurilor de specializare în domeniul ecvestru încă din 2015, iar acestea se vor concretiza în toamnă, când la Şcoala profesională "Tivai Nagy Imre" se vor organiza cursuri pentru însuşirea meseriei de grăjdar. 

Preşedintele CJ Harghita, Borboly Csaba, a declarat, în urma unei întâlniri care a avut ca temă "asigurarea unui cadru legal cursurilor de grăjdar", că apreciază ca fiind lăudabilă "deschiderea instituţiei de învăţământ către domenii noi şi adaptarea la cerinţele locale" arată Agerpres. 

În comunicatul de presă se mai arată că obţinerea calificării de îngrijitor de cai va dura trei ani, clasele IX-XI, iar pentru cursurile practice susţinerea va veni din partea fermei-şcoală de la Sânsimion, a Clubului ecvestru "Kavalliera" şi Asociaţiei sportive "Kincsem" de la Siculeni, fiind aşteptate să se alăture demersurilor şi manejurile din judeţul Harghita. 

"Prin iniţierea cursurilor de specializare în meseria de grăjdar, învăţământul profesional din România va asigura specializare pentru tineri, dar şi pentru adulţi, într-un domeniu total nou. Părţile implicate în această iniţiativă au în vedere şi cursuri de formare conexe meseriei de îngrijitor de cai. Scopul este ca domeniul ecvestru din judeţul Harghita şi din Transilvania să devină unul prioritar, iar formarea în meseria de grăjdar este doar unul dintre demersurile întreprinse în acest sens", se precizează în comunicatul Biroului de Presă al CJ. 

Sursa citată a mai adăugat că s-au purtat discuţii şi despre posibilitatea formării profesionale în meseria de păstor care se doreşte a fi realizată prin intermediul unui program de ucenicie. 

"S-a conchis că este nevoie ca meseriile de acest tip să îşi redobândească prestigiul, prin luarea în considerare a tradiţiei şi resurselor locale în ceea ce priveşte creşterea animalelor. Şi pentru cursul de păstor, şcoala profesională din Sânmartin poate asigura un cadru de organizare, prin colaborarea cu antreprenorii locali", se mai punctează în comunicatul CJ Harghita.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.