A zecea generație de Honda Civic, lansată la București

A zecea generație de Honda Civic, lansată la București

Honda Trading lansează în România cea de-a zecea generaţie Honda Civic, potrivit unui comunicat al producătorului mondial de echipamente motorizate.

Faţă de de generaţia precedentă, noul Civic este cu 136 mm mai lung, 30 mm mai lat şi 20 mm mai jos, varianta Sedan fiind cu 130 mm mai lungă şi 18 mm mai joasă decât varianta hatchback, având un ampatament comparabil cu a precedentei generaţii Accord (2700 mm vs 2705 mm). Modelul este disponibil în două tipuri de caroserii (Hatchback şi Sedan), designul noului Civic fiind o combinaţie de linii sculpturale şi curbe line.

Cel mai mare portbagaj din clasa sa este prezent pe noul Civic, varianta hatchback, cu o capacitate de până 478 litri, în timp ce pe varianta Sedan capacitatea este de 519 litri.

Noul Honda Civic prezintă două motoare noi supraalimentate pe benzină pentru a oferi putere şi economie de combustibil, precum 1.5 VTEC TURBO de 182 CP, disponibil pe ambele caroserii sau motorul 1.0 VTEC TURBO de 129 CP, disponibil pe varianta hatchback.

Noile motorizări pot fi combinate cu transmisie manuală cu şase trepte sau cu noua şi performanta transmisie automată CVT.

'Suntem extrem de mândri să lansăm pe piaţă locală noul Honda Civic şi avem încrederea că este un model care va prinde foarte bine în rândul clienţilor, datorită designului inovativ şi al dotărilor performanţe. Avem ca ţintă să vindem pe piaţa locală cel puţin 300 de unităţi din acest model anul acesta', a declarat Ionuţ Lupu, general manager Honda Trading România.

În materie de siguranţă, noul Civic stabileşte noi standarde prin prezenţa unei suite de tehnologii înglobate în sistemul Honda Sensing. Astfel, sistemul automat de frânare cu funcţie de detectare pentru pietoni, sistemul de avertizare a coliziunilor frontale, sistemul de menţinere a benzii de circulaţie, sistemul de asistare a menţinerii benzii de circulaţie cu intervenţie activă, Cruise Control Adaptiv Inteligent, limitator de viteză inteligent, sistemul de recunoaştere a semnelor de circulaţie sunt oferite încă de la primul nivel de echipare.

Cu poziţia ergonomică de conducere şi noul sistem de direcţie cu pinion dublu, Civic oferă un control excelent. Suspensia a fost reconfigurată pentru manevrabilitate dinamică şi dispune de un sistem independent Multi-Link pe spate şi suspensie MacPherson pe faţă. Fiecare detaliu al vehiculului a fost examinat şi regândit, proiectând un cadru nou mai uşor, din materiale rezistente la torsiune, pentru scăderea greutăţii, rigidizând mai mult caroseria şi sporind dinamica noului Civic.

Honda Civic beneficiază de o gamă vastă de tehnologii utile, ca noul şi inteligentul sistem multimedia Honda Connect cu ecran touchscreen de 7" şi navigaţie integrată, banchetă încălzită, trapă panoramică, amortizoarele controlate electronic şi noua frână electronică de parcare.

Fondată în 1948, compania Honda este printre liderii mondiali în producerea echipamentelor motorizate, oferind o gamă vastă de produse şi tehnologii.

Honda Trading România, parte a grupului Honda Trading, şi-a început activitatea de distribuitor al automobilelor Honda în România în 2006.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.