Industria raportează creșteri spectaculoase

Industria raportează creșteri spectaculoase

Cifra de afaceri a companiilor din industrie a crescut în octombrie cu 17,2% faţă de aceeaşi lună a anului trecut, în special ca urmare a majorării semnificative a afacerilor din industria extractivă, arată datele publicate marţi de Institutul Naţional de Statistică (INS).


Evoluţia vine după o creştere mai mică în luna septembrie, de 5,1%.

Cumulat, în primele zece luni din acest an, cifra de afaceri a companiilor din industrie a crescut cu 11,6% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

În octombrie, cea mai mare creştere a fost înregistrată în industria extractivă (+30,1%), în timp ce afacerile din industria prelucrătoare, cu cea mai mare pondere, au urcat cu 16,9% faţă de aceeaşi lună a anului trecut.

Pe mari grupe industriale, industria energetică a crescut cu 30,5%, industria bunurilor de capital a crescut cu 20,4%, industria bunurilor intermediare - cu 18,1%, industria bunurilor de folosinţă îndelungată - cu 10,8%, iar industria bunurilor de uz curent - cu 8,6%.

Faţă de luna anterioară, cifra de afaceri a companiilor din industrie au crescut în luna octombrie cu 3%.

În 2016, cifra de afaceri a companiilor din industrie a crescut cu 4,7% faţă de 2015, ritm dublu faţă de cel înregistrat în anul precedent.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.