Logo
Imprimă această pagină

ÎN GERMANIA, TAXELE DE DRUM CRESC CU 60%

ÎN GERMANIA, TAXELE DE DRUM CRESC CU 60%

În Germania, începând cu data de 1 iulie a acestui an, taxele vor fi extinse la toate drumurile federale. În plus, de la 1 ianuarie 2019, taxele vor crește, în timp ce veniturile suplimentare la buget vor fi cheltuite pentru reparații și extinderea infrastructurii germane.

Consiliul de Miniștri a adoptat un proiect de lege privind taxele de trecere, elaborat de noul ministru al transporturilor, Andreas Scheuer.
Noul regulament se bazează pe expertiza Ministerului Federal al Transporturilor și Infrastructurii Digitale (BMVI) și prevede, printre altele, impunerea unei taxe pentru emisiile sonore.

Taxele vor crește până la 60%
În prezent, taxele de trecere în Germania sunt colectate de la vehicule cu un GVW de peste 7,5 tone pe aproximativ 15 mii km de autostrăzi și pe drumuri federale cu mai multe benzi. Începând cu 1 iulie, taxele vor fi percepute pe alți 40 mii kilometri de drumuri federale.
Operatorul sistemului de taxe Toll Collect estimează că extinderea tarifului și creșterea taxelor de trecere vor afecta 30 de mii de companii germane, cu aproximativ 140 de mii de vehicule. Taxele vor crește cu până la 60%. Sindicatele din sectorul transporturilor avertizează: "condițiile pentru activitățile de transport vor fi mai dificile decât oricând".

Taxa germană repreintă suma a trei taxe
Potrivit expertizei BMVI, taxa de trecere trebuie să fie formată din trei componente:
- componenta de taxare pentru infrastructură;
- componenta de taxare pentru poluarea mediului;
- componenta de taxare pentru poluarea sonoră.
De exemplu, camioanele de 18 tone cu 4 sau mai multe osii vor plăti o taxă de 18,7 cenți pe kilometru (pentru clasa Euro 6) sau 19,8 cenți pe kilometru (pentru clasa Euro 5). În prezent, pentru comparație, taxele sunt 11,7 și respectiv 13,5 cenți.

Articole înrudite

Copyright © Tirmagazin.ro. Toate drepturile rezervate.