Logo
Imprimă această pagină

În ce oraș din România poți plăti parcarea prin SMS

În ce oraș din România poți plăti parcarea prin SMS

Primăria Craiova a introdus, începând de luni, parcarea cu plată prin SMS în centrul oraşului care este de 0,5 euro/oră plus TVA. Potrivit Primăriei Craiova, parcările publice cu plată prin SMS semnalizate în mod corespunzător sunt pe strada Romul - 28 locuri, strada A. I. Cuza (sectorul cuprins între intersecţia cu str. Unirii şi intersecţia cu str. Arieş) - 94 locuri şi pe strada C.S. Nicolaescu Plopşor (sectorul cuprins între intersecţia cu str. A.I.Cuza şi intersecţia cu str. Olteţ) - 17 locuri, iar orarul parcării publice cu plată din centrul Craiovei este de luni până duminică, în intervalul 00:00-24:00.

"Plata parcării se realizează prin trimiterea unui SMS la numărul scurt 7420 în care este menţionat codul aferent opţiunii de plată şi numărul de înmatriculare al maşinii", precizează Primăria Craiova. Plata se face prin sistemul TPARK care este disponibil pentru utilizatorii reţelelor de telefonie DIGI, Orange, Telekom şi Vodafone, cu menţiunea că SMS-ul trimis în reţeaua Orange este taxat suplimentar cu 0,05?+TVA.

Plata parcării în centrul Craiovei a fost instituită în baza unei hotărâri a CL Craiova aprobată în ianuarie a.c.. De precizat că locuitorii Craiovei plătesc anual o taxă pentru parcarea curentă pe domeniul public, pe bază de vignetă, pentru autovehiculele înregistrate în evidenţa fiscală a municipiului de 40 lei/autoturism. De asemenea, în centrul Craiovei există o parcare subterană cu plată de circa 600 de locuri, unde prima oră de staţionare costă un leu, iar orice oră peste acest interval este taxat cu doi lei. Şoferii pot cumpăra abonamente lunare sau pe minimum două luni, în funcţie de perioada în care doresc să-şi parcheze autoturismele, dar şi în funcţie de tipul acestora.

Articole înrudite

Copyright © Tirmagazin.ro. Toate drepturile rezervate.