Importul de PETROL falimentează România

Importul de PETROL falimentează România

România ar fi trebuit să plătească 3,5 miliarde dolari, anul trecut, dacă ar fi fost forţată să importe echivalentul producţiei internă de petrol şi gaze, a declarat Harald Kraft, preşedintele ales al Asociaţiei Române a Companiilor de Explorare şi Producţie Petrolieră (ROPEPCA), într-o conferinţă de presă.

"Noi ne-am obişnuit în sectorul energetic să restricţionăm piaţa liberă şi facem totul forţat. Acesta nu este un pas spre viitorul energiei. Noi avem aproape 28.000 angajaţi. Sunt locuri de muncă bine plătite. Industria petrolieră a virat mai mult de un miliard euro pe an la bugetul de stat. Dacă România ar fi fost forţată să importe, producţia internă în 2016 ar fi costat peste 3,5 miliarde dolari. Aşa putem vedea care ar fi impactul pe lanţul importului şi exportului. Producţia petrolieră este foarte importantă pentru România. Sper că o să avem un viitor în România", a spus Kraft.

El a precizat că producţia internă acoperă acoperă 100% din consumul intern.

"Din păcate cred că acest lucru nu este apreciat în mod corespunzător de publicul şi de clasa politică. Parlamentul a hotărât ca gazele naturale să fie suprataxate cu 80%. Din fericire, domnul preşedinte, Klaus Iohannis, a dat înapoi înapoi la Parlament (proiectul n.r.). Aşa ceva se întâmplă numai în România, dar în Europa nu se vede aşa ceva", a mai arătat oficialul ROPEPCA.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.