Logo
Imprimă această pagină

Guvernul va monitoriza prețul la MOTORINĂ

Guvernul va monitoriza prețul la MOTORINĂ

Guvernul a aprobat, în şedinţa de miercuri, un memorandum privind crearea unui sistem de monitorizare a preţurilor pentru carburanţi, a informat Biroul de presă al Executivului. 

"Platforma de monitorizare a preţurilor pentru carburanţi, instrument similar Monitorului preţurilor în domeniul de retail alimentar, va conduce la transparentizarea pieţei pentru consumatori, astfel încât aceştia să poată alege carburanţii auto cu cel mai bun raport preţ - calitate. Creşterea transparenţei pentru consumatori ar putea accentua gradul de concurenţă pe piaţa comercializării cu amănuntul de carburanţi auto, cu implicaţii benefice asupra preţului carburanţilor, dar şi asupra calităţii acestora, serviciilor oferite în staţiile de distribuţie a carburanţilor", se arată într-un comunicat al Guvernului. 

Conform sursei citate, în vederea extinderii "Monitorului preţurilor" şi în domeniul carburanţilor auto se intenţionează amendarea corespunzătoare a Legii concurenţei. 

"Astfel, se va crea cadrul legal în baza căruia Consiliul Concurenţei poate solicita date şi informaţii companiilor active pe piaţă, ceea ce va permite autorităţii de concurenţă şi monitorizarea activă a preţurilor practicate de companiile petroliere", se mai arată în comunicat.

Articole înrudite

Copyright © Tirmagazin.ro. Toate drepturile rezervate.