Logo
Imprimă această pagină

Firea demolează patrimoniul pentru infrastructură

Firea demolează patrimoniul pentru infrastructură

Magistraţii clujeni au respins săptămâna trecută cererea ASOCIATIA PENTRU PROTECTIA SI DOCUMENTAREA PATRIMONIULUI DIN ROMANIA PRO DO MO, privind reconstruirea unor clădiri istorice demolate pentru proiecte de infrastructură de primarul Capitalei. Reprezentantul asociaţiei a fost din nou Nicuşor Dan, liderul USR.

Abia reconfirmat în fruntea USR, chiar de la Cluj, deputatul ecologist a revenit în aglomeraţia de sub Feleac, pentru a se lupta cu urbanismul sălbatic din Bucureşti, care demolează clădiri de patrimoniu pentru a lărgi căile rutiere.

Chiar dacă a pierdut o bătălie, Nicuşor Dan ne-a declarat că va continua să se lupte cu adminidtraţia locală, pentru a încerca să reconstruiască măcar o parte dintre clăririle de patrimoniu demolate. Şansa ar fi o instanţă din afara Bucureştiului, deoarece presiunea publică a automobiliştilor face ca în Capitală procesele similare să fie în majoritate pierdute, spune Nicuşor Dan.

Solutia pe scurt: Respinge excepţia lipsei calităţii procesuale pasive a pârâtului M.B. Respinge ca nefondat apelul declarat de reclamantele A.C.I.D.R.M. şi A.P.D.P.R.P.D.M., împotriva sentinţei civile nr. 569/20.10.2016 şi a încheierii 1723/19.02.2016 a Tribunalului Cluj, pronunţată în dosar nr. 2113/211/2015 respectiv dos. nr. 2114/211/2015. Decizia este definitivă. Dată şi pronunţată în şedinţa publică din 25 mai 2017.

Bicuşor Dan a reuşit înainte de lansarea în politică să anuleze, la Curtea de Apel din Cluj, câteva din proiectele mari ale fostului primar Oprescu, cum ar fi magistrala nord- sud, prin care se demolase ilegal celebra Hală Matache, ceea ce în instanţele de judecată bucureştene ar fi fost de neconceput.

Copyright © Tirmagazin.ro. Toate drepturile rezervate.