Exclusiv Print. MICHELIN, PARTENERUL TRANSPORTATORILOR PENTRU REDUCEREA COSTURILOR OPERAȚIONALE Recomandat

Exclusiv Print. MICHELIN, PARTENERUL TRANSPORTATORILOR PENTRU REDUCEREA COSTURILOR OPERAȚIONALE

De la criza economică din 2008, firmele de transport înregistrează profituri extrem de scăzute, uneori mai mici de 1%. Motivele instabilității cu care se confruntă firmele de transport sunt lipsa previzibilității comenzilor și iregularitatea acestora.

În același timp, costurile combustibilului reprezintă o povară din ce în ce mai mare pentru aceștia. Problema pentru angajații firmelor de transport este imposibilitatea de a reduce costurile de funcționare menținând în același timp calitatea serviciilor oferite clienților. În plus, este tot mai greu să realizeze acest lucru deoarece reglementările europene aduc de la sine constrângeri care trebuie să fie luate în considerare, cum ar fi necesitatea respectării standardelor din ce în ce mai stricte privind emisiile de CO2.
Printr-un dialog deschis între principalii jucători din industria transporturilor se pot însă găsi alternative pentru a trece peste obstacolele venite din piață. Michelin a înțeles acest lucru și constant își invită partenerii la dialog pentru a găsi împreună cu aceștia soluții care să îmbunătățească activitatea de transport și să le crească activitatea acestora.
“Ascultarea clienților noștri este esențială pentru toate activitățile Michelin și pentru strategia de inovare și dezvoltare. Aceasta ne ajută să le oferim clienților noștri soluții care creează valoare prin furnizarea unei performanțe crescute.”, a spus Renaud du Boucheron, Director Comercial - Anvelope pentru Camioane, Michelin Europa Centrala și de Sud.
Michelin își prețuiește partenerii și îi ajută să își dezvolte afacerile prin produse de ultimă generație și o gamă largă de soluții adaptate diferitelor utilizări și nevoi ale consumatorilor.

SOLUȚIILE MICHELIN LA PROVOCARILE TRANSPORTATORILOR
Focus pe: soluția Michelin pentru reducerea costurilor operaționale ale firmelor de transport –Michelin X Line Energy cu calificativ AAA pentru eficiența energetică.
Proiectată pentru osia față (F), motoare (D2) și remorca (T), gama de anvelope Michelin X Line Energy constituie primul ansamblu complet ce obține calificativul AAA pentru eficiență energetică astfel permițându-le transportatorilor să economisească combustibil în mod semnificativ pe distanțele lungi parcurse de aceștia. Astfel, firmele de transport vor putea să-și aleagă prima echipare disponibilă pe piață cu calificativ A pentru rezistența la rulare, pentru fiecare osie a vehiculului.

O nouă etapă pentru profitabilitatea companiilor de transport
Datorită gamei Michelin X Line Energy, companiile de transport au putut să facă economii substanțiale de combustibil.
Prin lansarea pe piață a anvelopei Michelin X Line Energy D2, singura anvelopă pentru osia motoare care a obținut calificativul A pentru rezistență la rulare (conform normelor europene de etichetare) și Michelin X Line Energy F 385/55 R22.5 pentru osia față, ce a obținut la rândul ei cel mai mare calificativ pentru rezistență la rulare A, Michelin este singurul producător de anvelope de pe piață care oferă firmelor de transport echiparea completă cu cel mai mare calificativ pentru rezistența la rulare. Eficiența energetică adusă de anvelopele Michelin este, prin urmare, optimă pentru toate osiile: F-Front, D2 -Drive și T-Trailer. De asemenea, încorporând tehnologiile inovatoare ale tuturor celorlalte dimensiuni, a fost recent lansată pe piață dimensiunea 355/50 R22.5 omologată pentru F&T.
Pentru 100 de km parcurși, prima echipare completă de pe piață cu calificativ AAA ajută transportatorii să realizeze economii pentru întreaga gamă de până la:
-1 litru de combustibil la fiecare 100km atunci când anvelopele sunt noi și o medie de 0,5L/100KM pentru întreagă viață (în comparație cu gama de anvelope the Michelin X Line Energy cu etichetare BBA);
-cu 2,66 kg mai puține emisii de CO2 (în comparație cu gama de anvelope the Michelin X Line Energy cu etichetare BBA);
-economii suplimentare de combustibil în medie de 1610 euro și cu 3724 kg mai puține emisii de CO2 în atmosferă, pentru întreaga viață a anvelopelor, înainte de orice operațiune de recanelare/reșapare.
Aceste beneficii sunt obținute în timp ce se mențin alte standarde de performanța Michelin, cum ar fi siguranța și longevitatea.

Inovațiile majore ale primului set de anvelope cu calificativ AAA pentru rezistență la rulare

Michelin X Line Energy Front
Anvelopa Michelin X Line Energy FRONT pentru osia față, cu dimensiunea de 385/55 R22.5 beneficiază de un nou profil al benzii de rulare pentru o rezistență la rulare și mai mare, menținând în același timp o aderența excelentă (lamele longitudinale raindrop). Aceasta conține de asemenea o carcasă Energy Flex, marcaj M+S și antisplash.

Michelin X Line Energy D2
Singura anvelopă pentru osia motoare ce obține calificativ A pentru rezistența la rulare.
Profil unic al benzii de rulare.

1.Coroana extrem de compactă limitează deformarea blocurilor de rulare pe măsură ce anvelopele se uzează, ajutând astfel la reducerea rezistenței la rulare.
2.Lamelele longitudinale Raindrop regenerează canalele benzii de rulare la mijlocul vieții anvelopelor și asigură o exploatare durabilă a acestora. Banda de rulare se regenerează singură.
3.Noul model oferă, de asemenea, o aderență excelentă datorită lamelelor Tower Pump care îmbunătățesc frânarea, tracțiunea și aderența transversală pe suprafețele umede, prin stocarea temporară a apei.
4.În plus, tehnologia 3D de scurgere cu micro-picături de apă la baza modelului benzii de rulare face blocurile mai robuste și rezistente la cuplu, îmbunătățind astfel longevitatea.

Michelin X Line Energy Trailer
Lansată la începutul lui 2013, anvelopa pentru remorcă Michelin X Line Energy Trailer menține caracteristicile care i-au permis să obțină calificativul A pentru rezistență la rulare și să producă performanțe remarcabile:
- Carbion, noul compus al benzii de rulare care reduce rezistența la rulare și îmbunătățește longevitatea;
- Régénion, lamelele longitudinale Raindrop care susțin aderența pe toată durata de viață a anvelopei.

Focus pe Michelin X Multi–gama regională de anvelope care asigură clienților săi cele mai mici costuri totale de operare
Gama de anvelope Michelin X Multi a fost creată pentru a oferi cel mai mic cost pe kilometru și o aderență excelentă în orice condiții meteo. Performanțele oferite de Michelin X Multi sunt: polivalența și mobilitate pentru livrări prompte, oriunde, pe orice tip de vreme; ușor de folosit pe parcursul întregului an deoarece anvelopa este certificată pentru utilizare și pe timp de iarnă, exact cum este specificat în marcajul lateralul cu 3PMSF; respectarea celor mai stricte standarde de mediu pentru controlul consumului de combustibil și reducerea zgomotului; un cost total operațional optimizat.
Inovația se află în centrul dezvoltării produselor Michelin și acestă nouă gama de anvelope încorporează ultimele inovații în tehnologie: REGENION, INFINICOIL, POWERCOIL și CARBION, toate acestea contribuind la livrarea unui plus de valoare și performanță transportatorilor. Administrarea flotei și a anvelopelor va fi de asemenea simplificată datorită chip-ului RFID integrat în fiecare anvelopă Michelin X Multi. Fiind “anvelope conectate”, anvelopele din această nouă gamă le vor oferi utilizatorilor accesul la anumite servicii digitale, le vor permite să identifice fiecare anvelopă în parte, îmbunătățind administrarea flotei și a stocurilor, îmbunatățind si procesul de monitorizare a operațiunilor.
Gama de anvelope pentru transport regional Michelin X Multi este noua generație a celei mai populare game de anvelope pentru camioane grele destinată companiilor de transport pe distanțe mici și medii. Testele oficiale au arătat că gama de ultimă generație furnizează cu 15-20% mai mulți kilometri decât gama precedentă Michelin X MultiWay 3D, fără niciun cost suplimentar.
Concepute pentru a combina cel mai mic cost pe kilometru cu aderența excelentă în toate condițiile meteorologice, noile anvelope sunt disponibile începând cu luna aprilie în patru dimensiuni de bază: 315/70 R 22.5-anvelopele pentru toate osiile și osia motoare și 385/55 R 22.5-anvelope pentru osia de direcție și remorcă. Gama X Multi va fi extinsă prin lansarea modelelor 295/60 R 22.5 și 315/60 R 22.5 X Multi D în septembrie 2017 și apoi a noului model 315/70 R 22.5 X Multi D Remix la începutul anului 2018.

Michelin X Multi încorporează cele mai noi tehnologii:
-Tehnologia POWERCOIL este o nouă generație de cabluri din oțel mai ușoare, dar mai robuste, ceea ce înseamnă că anvelopa este mai ușoară, dar fără pierderi de forță sau rezistență.
-INFINICOIL este un fir de oțel continuu, care poate fi lung până la 400 de metri, înfășurat în jurul anvelopei pentru a oferi o stabilitate mai mare pe tot parcursul vieții, oferind anvelopelor o robustețe și durabilitate crescută.
-Tehnologia REGENION prezintă blocuri de rulare auto-regenerabile care includ șanțuri ascunse care apar pe măsură ce banda de rulare se uzează pentru a menține aderența, tracțiunea și siguranța pe întreaga durată de viață a anvelopei.
-CARBION este un material rezultat dintr-un proces inovator de amestecare în care anumite componente ale benzii de rulare sunt amestecate atunci când sunt în stare lichidă, rezultând un material mai uniform. Acest material mărește performanța kilometrică a anvelopei și îmbunătățește rezistența la rulare, pentru a permite realizarea de economii de combustibil.
La fel ca toate anvelopele Michelin pentru camioane, gama Michelin X Multi este construită folosind carcasa îmbunătățită Michelin de înaltă calitate, ceea ce înseamnă că poate fi recanelată și reșapată folosind procesul MICHELIN REMIX. Acest lucru le oferă operatorilor o modalitate de a economisi prin utilizarea pe deplin a anvelopei, a benzii de rulare și carcasei disponibile -ambele contribuind la îmbunătățirea performanțelor de mediu ale anvelopei.

Michelin vine cu tehnologii inovatoare înglobate în toate gamele de anvelope și soluții complete și personalizate pe nevoile transportatorilor.
Înțelegerea nevoilor si provocărilor transportatorilor, precum și identificarea și analiza modului de folosire al anvelopelor stau la baza procesului de cercetare și dezvoltare. Divizia de Cercetare și Dezvoltare Michelin are un buget anual de peste 700 de milioane de euro și consolidează activitățile a 6000 de persoane din întreaga lume. Acești oameni proiectează anvelopele de azi și de mâine: anvelope capabile să ofere performanțe superioare fără nici o concesie.
“Sprijinul Michelin pentru partenerii săi este complet, mergând mai departe de furnizarea de produse și oferind o soluție completă pentru afacerea lor cu servicii inovatoare on-line și offline, consiliere constantă și împărtășirea know-how-ului. Toate soluțiile Michelin se bazează pe o înțelegere profundă a pieței și a nevoilor clienților. Acest lucru ne ghidează să venim în sprijinul partenerilor pentru a-și dezvolta afacerea, printr-o ofertă capabilă să ofere o eficiență sporită aplicată business-ului lor, performanță excelentă și economii considerabile.“, a spus Renaud du Boucheron, Director Comercial - Anvelope pentru Camioane, Michelin Europa Centrala și de Sud.
Înainte de efectuarea oricărei activități de cercetare și dezvoltare, nevoile utilizatorilor trebuie înțelese și modelele lor de utilizare atent identificate și analizate. Cu peste 5300 de persoane dedicate activităților de extragere și analiză a informațiilor de piață, Michelin a dezvoltat o gama largă de puncte de contact pentru clienți și oportunități de interacțiune cu aceștia.

Focus pe piața de anvelope de camioane din România
“Nevoile clienților sunt din ce în ce mai specifice, de aceea Michelin urmărește constant, prin intermediul echipelor din teren, modul în care aceste nevoi evoluează și investește permanent în produse noi, ce răspund specificului pieței. Michelin recomandă utilizarea anvelopelor potrivite în funcție de nevoia specifică a flotei, a tipului de transport și a mărfurilor transportate, precum și a suprafețelor pe care rulează. În primul semestru al anului 2017, piața de anvelope pentru camioane din România este aproape constantă față de aceiași perioadă a anul 2016. Cea mai semnificativă evoluție din punct de vedere al volumelor este cea a segmentului de anvelope pentru transport regional, acest segment crescând cu aproximativ 8% în primul semestru al anului 2017, față de aceeași perioadă a anului trecut.” a spus Spyros Politis, Director Marketing - Anvelope pentru Camioane, Michelin Europa Centrală și de Sud.

 

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.