Logo
Imprimă această pagină

Declarația împotriva aplicării Directivei detașării la transportul rutier internațional semnată de UNTRR a fost votată în Parlamentul European

Declarația împotriva aplicării Directivei detașării la transportul rutier internațional semnată de UNTRR a fost votată în Parlamentul European

Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri din România – UNTRR salută votul important al Comisiei de Transport și Turism a Parlamentului European din 04.06.2018 pentru excluderea transportului rutier internațional de la aplicarea Directivei detașării lucrătorilor. Acest vot reprezintă un pas înainte spre clarificarea legislației europene aplicabile șoferilor profesioniști care operează transporturi rutiere internaționale în Uniunea Europeană și stopării măsurilor protecționiste ale Vestului UE, arătând că solicitarea UNTRR și a asociațiilor de transport rutier din UE a fost luată în considerare în Parlamentul European. Reamintim că UNTRR a transmis celor 751 de Membri ai Parlamentului European, Declarația împotriva aplicării Directivei privind Detașarea Lucrătorilor (96/71/CE) la operațiunile de transport internațional în UE, semnată de UNTRR, alături de alte 28 asociații profesionale din 18 State Membre - Belgia, Bulgaria, Croația, Republica Cehă, Danemarca, Estonia, Grecia, Ungaria, Irlanda, Letonia, Lituania, Olanda, Polonia, Portugalia, România, Slovacia, Spania, Marea Britanie.

De asemenea, precizăm că înaintea votului Comisiei TRAN din 04.06.2018, Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri din România – UNTRR a contactat toți eurodeputații români membri TRAN, care au asigurat transportatorii români că susțin excluderea transportului rutier internațional de la aplicarea Directivei Detașării Lucrătorilor. Interviurile UNTRR cu doamna Eurodeputat Ana-Claudia Țapardel, doamna Eurodeputat Maria Grapini și domnul Eurodeputat Marian Jean Marinescu pot fi vizionate pe www.untrr.ro.

Secretarul General UNTRR, domnul Radu Dinescu a declarat: “Ne exprimăm încrederea că votul TRAN din 04.06.2018 pentru excluderea transportului rutier internațional din Directiva Detașării Lucrătorilor va transmite un mesaj puternic și către celelalte instituții europene – Consiliul European și Comisia Europeană, de la care transportatorii români așteaptă de mult timp măsuri concrete pentru stoparea măsurilor neoprotecționiste din Vestul UE. Aplicarea directivei detașării la transport legalizează o discriminare a competiției în piața europeană, prin creșterea costurilor operatorilor de transport din Europa centrală și de est, în special, fiind bine cunoscut faptul că tarifele primite de aceștia sunt mult mai mici decât cele primite de transportatorii vestici pentru același serviciu de transport. Conceptul de plată egală pentru muncă egală în același loc, mult prea prezentat de Comisia Europeană și de țările din vest, nu are nicio valoare dacă nu se aplică și companiilor din est.”

În aceste momente cruciale pentru viitorul transportatorilor rutieri români în UE, UNTRR solicită Ministerului Transporturilor din România să susțină ferm excluderea transportului rutier internațional din Directiva detașării în cadrul Consiliului European al Ministrilor de Transport din UE, care va avea loc pe 07-08.06.2018 la Bruxelles. Reamintim că UNTRR a transmis celor 28 de Miniștri de Transport din toate Statele Membre UE, problematica fundamentală a pachetului mobilitate pentru transportatorii rutieri români și manifestul UNTRR: Respect pentru transportul rutier internațional în UE! Liberalizarea transportului rutier de marfă trebuie să rămână obiectivul pachetului de mobilitate al UE! STOP ipocriziei Comisiei Europene: Plată egală pentru muncă egală în același loc - acest principiu TREBUIE aplicat și pentru companii, nu numai pentru angajați!

Articole înrudite

Copyright © Tirmagazin.ro. Toate drepturile rezervate.