Logo
Imprimă această pagină

DECIZIE! Uber este un serviciu de TRANSPORT!

DECIZIE! Uber este un serviciu de TRANSPORT!

Curtea Europeană de Justiţie (CEJ) a decis miercuri că Uber este serviciu de transport, nu un serviciu din domeniul informaţiilor. Reprezentanţii Uber susţin că această decizie nu afectează activitatea companiei în ţările în care operează sub legea transportului sau este în curs de reglementare.


Platforma electronică Uber furnizează, prin intermediul unei aplicaţii, un serviciu plătit care conectează şoferii neprofesionişti, ce utilizează propriul autovehicul, cu persoane care doresc să călătorească în interiorul oraşelor.

Astfel, CJE a considerat că Uber este un serviciu din domeniul transporturilor şi trebuie să se supună regulamentelor existente în acest domeniu, nu regulilor din domeniul serviciilor digitale.

Uber consideră că această decizie nu va afecta compania în multe state europene.

„În majoritatea ţărilor UE în care operăm sub legea transportului sau suntem în curs de reglementare, această hotărâre nu afectează mersul lucrurilor. Totuşi, în continuare, milioane de europeni sunt împiedicaţi să folosească aplicaţii similare cu ale noastre. Aşa cum a declarat noul nostru CEO, Dara, este necesar ca serviciile de tip Uber să fie reglementate, astfel vom continua dialogul cu autorităţile din Europa. Aceasta este abordarea noastră pentru a ne asigura că oricine poate comanda o cursă sigură la apăsarea unui buton”, a declarat purtătorul de cuvânt Uber.

 

Articole înrudite

Copyright © Tirmagazin.ro. Toate drepturile rezervate.