Joi, 04 Mai 2017 - TIRMagazin.ro

Numărul accidentelor rutiere, îngrijorător de ridicat

Numărul de accidente rutiere grave din România este în continuare unul îngrijorător, după şase luni de la plafonarea tarifelor RCA, iar siguranţa rutieră este la acelaşi nivel scăzut, potrivit unui comunicat al Uniunii Naţionale a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România (UNSAR).

România se află în continuare în topul ţărilor din Uniunea Europeană în ceea ce priveşte numărul de persoane decedate în accidente rutiere.

  • Publicat în News
Citeşte mai departe ...

Incepe Salonul Auto-Moto

A 7-a ediţie a Salonului Auto Moto, deschis oficial miercuri, se desfăşoară în perioada 3-7 mai, în Piaţa Constituţiei, şi reuneşte dealeri, concesionari şi importatori din domeniul auto- moto, firme de tehnologii şi accesorii specifice industriei auto din România, precum şi piloţi de curse şi drift.

Printre mărcile auto prezente la expoziţie se numără Mercedes, BMW, Honda, Toyota, Jaguar, Jeep, Land Rover, Fiat, Abarth, Alfa Romeo, Ford, Hyundai, Mitsubishi, Opel, Suzuki, Mazda, Citroen, Kia, Isuzu, Skoda, Seat.

  • Publicat în News
Citeşte mai departe ...

300 de amendamente la Legea RCA

Comisiile de Buget-Finanţe, Transporturi, Industrii şi Juridică din Camera Deputaţilor au primit 327 de amendamente la Legea RCA, urmând ca în perioada următoare acestea să fie adoptate de parlamentari pentru a fi susţinute în cadrul dezbaterilor, a declarat, pentru Agerpres, Leonadro Badea, preşedintele Comisiei Buget Finanţe din Camera Deputaţilor.

  • Publicat în News
Citeşte mai departe ...

ALIN ŞERBĂNESCU, PURTĂTOR DE CUVÂNT CNAIR: "NICIO ŢARĂ NU SE POATE DEZVOLTA ÎN LIPSA UNEI INFRASTRUCTURI PUTERNICE"

“Aş începe şi eu cu un proverb chinezesc, care spune că un un drum de 1000 de mile începe cu primul pas. Este un proverb despre tenacitate, dar acest proverb mai are două componente pentru ca rezultatele tenacităţii să se vadă –drumul şi vehiculul. Pot spune că CNAIR este pe deplin conştient de rolul pe care îl are, atât pentru a atinge obiectivele economice şi sociale ale României, cât şi pentru a-şi îndeplini misiunea cu tenacitate şi responsabilitate. De-a lungul vremii am făcut şi multe greşeli, pe care le-am recunoscut, le-am trecut şi din care am învăţat. Suntem conştienţi de faptul că nicio ţară nu se poate dezvolta fără să aibă o infrastructură puternică. Dacă ne uităm în istorie, marile imperii au fost construite pe infrastructură şi nu pe armată. Au învins ţările care au avut cea mai bună infrastructură şi au fost în stare să o administreze şi să o întreţină.

Citeşte mai departe ...

Volvo Trucks-Sisteme inteligente de siguranță care reduc riscul accidentelor

Prezența mai multor vehicule pe șosele, fluxul de trafic mai rapid, dar și fluxul de informații perturbatoare, toate acestea împreună, reprezintă solicitări considerabile atât asupra șoferilor de vehicule comerciale, cât și asupra șoferilor de autoturisme. Pe de altă parte, nu au existat niciodată mai multe posibilități pentru persoana aflată la volan de a conduce mai în siguranță decât o poate face în prezent. Sistemele de siguranță activă instalate pe multe autoturisme și autocamioane de ultimă generație simplifică demersul de evitare a incidentelor și accidentelor. 

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.