Vineri, 12 Mai 2017 - TIRMagazin.ro

Cum arată noile avioane cumpărate de TAROM

Ministerul Transporturilor, anunță că astăzi, Compania Națională de Transporturi Aeriene Române - TAROM a semnat contractul de achiziția a 2 aeronave noi BOEING 737-800 NG, având o configurație de 189 de locuri.

Avioanele sunt achiziționate în leasing operațional pe o perioadă de 10 ani.

  • Publicat în News
Citeşte mai departe ...

Comerțul cu autovehicule, creștere uriașă

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut ca serie brută cu 21,1%, în martie 2017 comparativ cu luna martie 2016, iar în serviciile de piaţă prestate populaţiei afacerile au urcat cu 11,1%, se arată într-un comunicat de presă al Institutului Naţional de Statistică (INS) remis, vineri, AGERPRES.

"Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, în luna martie 2017, comparativ cu luna martie 2016 a înregistrat o creştere cu 21,1%, datorată creşterilor înregistrate la activităţile de întreţinere şi repararea autovehiculelor (+32,2%), comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+20,5%), comerţul cu autovehicule (+19,1%) şi la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+2,8%)", se arată în comunicat.

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna martie 2017 a înregistrat pe total o creştere cu 18,5% faţă de luna martie 2016.

Totodată, activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în luna martie 2017 a înregistrat o cifră de afaceri cu 11,1% mai mare comparativ cu luna martie 2016, provenită de la activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (+18,6%), activităţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (+9,4%), activităţile hotelurilor şi restaurantelor (+8,5%) şi de la activităţile de spălare, curăţare şi vopsirea textilelor şi blănurilor (+6%). Scăderi s-au înregistrat la serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (-6,2%).

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna martie 2017 a crescut cu 8,8% comparativ cu luna martie 2016.

Potrivit INS, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, în luna martie 2017, comparativ cu luna precedentă, a înregistrat o creştere cu 25,5%, datorată creşterilor înregistrate la comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+27,7%), comerţul cu autovehicule (+25,6%), comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+25,4%) şi la activităţile de întreţinere şi repararea autovehiculelor (+20,4%).

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna martie 2017, comparativ cu luna precedentă a înregistrat o creştere cu 2,2%.

În ceea ce priveşte serviciile de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în luna martie 2017, faţă de luna precedentă, volumul cifrei de afaceri a înregistrat o creştere cu 12,2%, datorată creşterilor înregistrate la activităţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (+29,1%), serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (+15,5%), activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (+12,2%), hoteluri şi restaurante (+9,1%) şi la activităţile de spălare, curăţarea şi vopsirea textilelor şi blănurilor (+7,2%).

  • Publicat în News
Citeşte mai departe ...

Auto Total Business Show: spectacol impresionant la a șasea ediție la București

Auto Total Businesss Show (ATBS) ajunge pentru al șaselea an consecutiv la București în weekend-ul 10 – 11 iunie 2017 și promite un spectacol total împătimiților volanului. Sporturi extreme, acrobații periculoase, motoare turate la maxim, gadgeturi revoluționare, cele mai frumoase fete, peste 35 000 mp. cu noutăţi din domeniul pieselor auto originale si aftermarket îi așteaptă pe bucureșteni la Romexpo (Pavilionul Central și Parcarea A). ATBS este cel mai mare eveniment automotive din România dedicat producătorilor de gen, precum și echipamentelor pentru service-uri. Organizator: AD Auto Total, în parteneriat cu Romexpo și Camera de Comerț a României. 

Show-ul devenit tradiție i-a lăsat anul trecut pe români cu dorința de mai mult. Platformele din fața Pavilionului Central al Romexpo se vor transforma într-un adevărat parc de distracții, unde adrenalina dă tonul: drift auto cu piloți de renume, sexy car-wash, sporturi extreme. Miile de pasionați de mașini vor putea să-i urmărească pe cei mai cunoscuți drifteri români cum își etalează măiestria și îndemânarea tehnică.

Punctul de maximă atracție va fi prezența, pentru a doua oară în cadrul ATBS, a echipei Lords of Gravity, una dintre cele mai faimoase echipe acrobatice de Slam Dunk din Europa. Propulsați instant pe rampa celebrității după stabilirea recordului pentru “slam dunk-ul marcat de la cea mai mare distanţă” (7,55 metri) în cadrul NBA Europe Live Tour 2012, la Berlin, cei de la Lords of Gravity au facut spectacol în toate colţurile lumii, inclusiv la Marele Premiu de Formula 1 de la Abu Dhabi sau în meciuri NBA şi Bundesliga (atât baschet, cât şi fotbal). Și-au ținut privitorii cu răsuflarea tăiată la emisiunea “British Got Talent” (UK), unde au ajuns până în semifinale.

În cupola Pavilionului Central, peste 120 de expozanți, cei mai mari producători din domeniu, vor expune ultimele noutăți din universul pieselor auto originale și aftermarket, inovații tehnologice și demonstrații tehnice.

Anul trecut, AUTO TOTAL BUSINESS SHOW 2016 a înregistrat 38 000 de vizitatori, un record de audiență, iar în 2017 a organizat deja o primă ediție la Iași. Programul de vizitare este sâmbătă și duminică, 10-11 Iunie 2017, între orele 10.00 și 18.00, iar prețul unui bilet de acces este de 30 de lei. Copiii sub 7 ani şi persoanele cu dizabilităţi au acces gratuit.

  • Publicat în News
Citeşte mai departe ...

UNTRR solicită extinderea perioadei de plafonare a tarifelor asigurărilor RCA

Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) solicită Guvernului extinderea perioadei de plafonare a tarifelor asigurărilor RCA cu cel puțin 3 luni, în condițiile în care împrejurările care au determinat adoptarea Hotărârii privind stabilirea tarifelor de primă maxime RCA nu s-au modificat.
Deși s-au primit promisiuni din partea autorităților că noua lege RCA ar urma să fie votată de Parlament săptămâna viitoare, tărăgănarea de până acum cu adoptarea acestei legi și faptul că cele mai importante prevederi ale OUG 54/2016, precum stabilirea unui tarif de referință sau decontarea directă nu au fost aplicate de nicio firmă de asigurări, iar Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) nu a făcut nimic în acest sens, deși era obligația sa potrivit legii, ne dau de înțeles că propunerile transportatorilor rutieri nu vor fi luate în calcul.
Guvernul argumentează că nu poate continua cu plafonarea tarifelor RCA deoarece s-ar deschide procedura de infringement împotriva României. Reamintim că, în prezent, România are 56 de proceduri de infringement declanșate împotriva sa de Comisia Europeană și că de la aderarea la UE au fost deschise peste 550 de astfel de proceduri, din care aproape 90% au fost clasate de Comisie. Mecanismul de infringement face parte din cadrul de funcționare al Uniunii Europene, dar, dintr-o dată, Guvernul se teme să trimită Comisiei Europene dovezile clare oferite de transportatorii rutieri care au dus la plafonarea tarifelor RCA. Totodată, Guvernul ar trebui să arate Comisiei că în prezent se lucrează la o nouă lege RCA funcțională, menită să ducă la funcționarea optimă a acestei piețe.

Reamintim faptul că Directiva Solvency II prevede la articolul 181, alineat 2, că "un stat membru care impune obligația de a subscrie o asigurare poate solicita întreprinderilor de asigurare să comunice autorității lor de supraveghere condițiile generale și speciale pentru astfel de asigurări înainte de utilizarea acestora. Statele membre pot menține sau introduce obligația de notificare prealabilă sau aprobare a majorărilor tarifelor propuse numai ca un element al unui sistem general de control al prețurilor".
În acest sens, UNTRR solicită Guvernului emiterea unei Hotărâri de Guvern pentru extinderea perioadei de plafonare a tarifelor asigurărilor RCA pe o perioadă de cel puțin 3 luni și susținerea unei noi legi RCA care să vină în ajutorul românilor posesori de asigurări RCA.

  • Publicat în News
Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.