Daimler: trecerea la vehiculele electrice trebuie să fie cerută de piață

Daimler: trecerea la vehiculele electrice trebuie să fie cerută de piață

Migraţia de la maşinile echipate cu motoare cu combustie internă la vehiculele electrice ar trebui lăsată mai degrabă la latitudinea pieţei decât să fie forţată prin introducerea unor cote, a afirmat marţi directorul financiar al producătorului auto german Daimler AG, Dieter Zetsche, transmite Reuters.

"Vrem să ajunge noi înşine la turaţie maximă, nu avem nevoie de cote pentru asta", a afirmat şeful Daimler la Salonul Auto de la Frankfurt.

Uniunea Europeană nu intenţionează să aplice cote pentru maşinile electrice în sectorul auto, care încearcă să se redreseze în urma scandalului în care a fost implicat grupul german Volkswagen, legat de motoarele diesel, a anunţat luna trecută un purtător de cuvânt al blocului comunitar.

"Vorbind la modul general, Comisia Europeană caută modalităţi de a promova folosirea energiei şi a transporturilor cu emisii scăzute de carbon, dar niciuna din ele nu include cote pentru maşinile electrice. Nu facem discriminări între diferitele tehnologii", le-a declarat jurnaliştilor oficialul UE scrie Agerpres.

Comisia Europeană a reacţionat la un raport apărut în publicaţia germană Handelsblatt, care citează surse din UE, conform căruia executivul comunitar vrea să accelereze retragerea motoarelor pe combustie, stabilind din 2025 o cotă pentru maşinile cu emisii scăzute, cum ar fi vehiculele electrice.

De asemenea, Zetsche a afirmat marţi că anul acesta au fost vândute mai multe maşini Mercedes-Benz pe motorină decât anul trecut, chiar dacă unele oraşe germane discută posibila interzicere a vehiculelor echipate cu motoare diesel.

Luni, Mercedes-Benz, divizia de lux a producătorului auto german Daimler AG, a anunţat un program de reducere a costurilor cu patru miliarde de euro până în 2025, pentru a contracara aşteptata presiune asupra câştigurilor. Brandul se va confrunta cu o reducere a profitului în schimbul majorării vânzărilor de vehicule electrice, îndeplinind astfel standardele mai dure privind emisiile în viitor, a afirmat directorul financiar Frank Lindenberg.

Divizia de lux a Daimler se aşteaptă ca până la 25% din sedanuri, SUV-uri şi automobile cu două locuri să fie electrice până în 2025, inclusiv viitorul SUV mediu EQ-C, care va fi lansat în 2019.

În România, Daimler are două unităţi de producţie, în Cugir şi Sebeş.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.