Daimler, investiție de 150 milioane euro

Daimler, investiție de 150 milioane euro

Producătorul auto german Daimler AG şi Kingdom Holding, firma deţinută de prinţul miliardar Alwaleed bin Talal din Arabia Saudită, au luat parte la investiţia de 150 de milioane de dolari în Careem, care se doreşte a fi rivala Uber în Orientul Mijlociu, transmit Bloomberg şi Reuters.

De asemenea, la investiţie au mai luat parte firma DCM Ventures şi fondul de investiţii Coatue Management, a anunţat joi Careem, care operează o reţea de servicii de transport coordonate prin intermediul aplicaţiilor mobile.

Separat, Kingdom Holding a anunţat că va cheltui 62 de milioane de dolari pentru a achiziţiona o participaţie de 7,11% în Careem şi va primi un loc în Consiliul de Administraţie.

După acordurile de joi, investiţiile în Careem au ajuns la 500 de milioane de dolari, de la 350 de de milioane de dolari în decembrie, când Saudi Telecom şi Rakuten din Japonia au făcut investiţii. Compania este evaluată în prezent la un miliard de dolari.

În martie, şeful Careem, Mudassir Sheikha, declara că firma ia în considerare în 2019 o Ofertă Publică Iniţială (IPO) pentru a se extinde.

Careem, cu sediul în Dubai, operează în 12 ţări din Orientul Mijlociu şi Africa de Nord, în Turcia şi Pakistan.

Recent, Daimler AG a anunţat că este în negocieri cu firma Didi Chuxing - echivalentul chinez al aplicaţiei de transport Uber - pentru posibile acorduri de cooperare, cel mai recent exemplu al interesului producătorilor auto pentru tehnologia care conectează în timp real pasagerii cu şoferii care utilizează platforma.

Didi Chuxing controlează 87% din piaţa de servicii de transport de tip car-hailing din China. Compania este prezentă în peste 400 de oraşe chinezeşti şi susţine că are aproximativ 300 de milioane de utilizatori care zilnic efectuează peste 11 milioane de călătorii prin intermediul platformei sale.

În România, Daimler are două unităţi de producţie, în Cugir şi Sebeş.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.