Cum vrea Polonia să rezolve problema șoferilor detașați

Cum vrea Polonia să rezolve problema șoferilor detașați

Premierul polonez Beata Szydlo şi-a exprimat marţi speranţa pentru un compromis privind reforma directivei europene pentru muncitorii detaşaţi, susţinută de liderul francez. Ea a cerut, în primul rând, ca sectorul transporturilor să fie exclus, relatează AFP.


« Sperăm, şi datorită angajamentului preşedinţiei estone (a UE – n.r.), că, în ceea ce priveşte revizuirea directivei privind angajaţii delegaţi, vom ajunge la un compromis care să ţină cont de interesele antreprenorilor din regiunea noastră”, a declarat Beata Szydlo, în cursul unei conferinţe de presă comune cu omologii săi din Lituania, Saulius Skvernelis şi Letonia, Maris Kucinskis, subliniind, în acelaşi timp, necesitatea de a exclude din această revizuire sectorul transporturilor.

« Ne pronunţăm pentru o derogare pe cât de amplă posibil privind sectorul transporturilor (…), ţinând cont de caracterul deosebit al operaţiunilor de transport”, a precizat ea. “Nu ne vom da acordul pentru introducerea regulilor care ar implica excluderea transportatorilor din ţările din regiunea pieţei comune”, a adăugat şefa Guvernului polonez potrivit news.ro.

 

Ea a fost susţinută de Skvernelis, care a insistat asupra faptului că directiva şi reforma sa nu trebuie să se aplice sectorului transporturilor”, a spus el.

Premierul a mai spus că Grupul de la Vişegrad (Polonia, Ungaria, Cehia, Slovacia) se străduieşte să găsească soluţii “ care, pe de o parte, să răspundă aşteptărilor statelor care pledează pentru consolidarea mecanismelor de luptă împotriva eventualelor abuzuri în domeniul muncitorilor detaşaţi, iar pe de alta să vizeze să apere antreprenorii de sarcini administrative excesive şi de costurile care li se asociază”, a mai spus Szydlo, precizând că a prezentat aceste iniţiative omologilor săi baltici.

Polonia este un actor-cheie în transporturile rutiere din Europa. Aproximativ 30.000 de societăţi poloneze, care dispun în total de aproximativ 200.000 de vehicule şi angajează 300.000 de şoferi riscă să fie afectate de noile dispoziţii, potrivit estimărilor angajatorilor polonezi.

Iniţiativa de a reforma directiva privind muncitorii detaşaţi, lansată de liderul francez Emmanuel Macron, a provocat o criză politică în relaţia cu Varşovia.

viewscnt

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.