Logo
Imprimă această pagină

Comerțul cu mașini, la noi maxime

Comerțul cu mașini, la noi maxime

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut, în primele 8 luni din 2017, faţă de perioada similară din 2016, atât ca serie brută cu 12,4% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 13,3%, relevă datele Institutului Naţional de Statistică (INS), publicate miercuri.

Volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piaţă prestate populaţiei a crescut, în aceeaşi perioadă, atât ca serie brută cu 13,9% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 12,1%.

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, a crescut cu 12,4% datorită creşterilor înregistrate la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente. întreţinerea şi repararea motocicletelor (+40,7%), întreţinerea şi repararea autovehiculelor (+26,9%), comerţul cu autovehicule (+10,6%) şi la comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+9,4%).

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în primele 8 luni din 2017, a înregistrat o cifră de afaceri cu 13,9% mai mare comparativ cu perioada similară din 2016, provenită de la activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (+16,9%), activităţile hotelurilor şi restaurantelor (+14,5%), activităţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (+10,4%) şi de la activităţile de spălare, curăţare şi vopsirea textilelor şi blănurilor (+10%). Serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare au scăzut cu 15,1%.

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, în luna august 2017, comparativ cu august 2016 s-a majorat cu 11,8% datorită creşterilor înregistrate la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+56,2%), activităţile de întreţinere şi repararea autovehiculelor (+20,8%), comerţul cu autovehicule (+11,7%) şi la comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+8,1%).

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna august 2017 s-a înregistrat o creştere cu 9,5% faţă de august 2016.

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în august 2017 a înregistrat o cifră de afaceri cu 22,8% mai mare comparativ cu luna august 2016, provenită de la activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (+35,5%), activităţile hotelurilor şi restaurantelor (+26,1%) şi de la activităţile de spălare, curăţare şi vopsire a textilelor şi blănurilor (+17,3%). Scăderi au înregistrat serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (-24,9%) şi activităţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (-4,3%).

În august 2017 comparativ cu luna precedentă, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, s-a majorat cu 1,1% datorată creşterii la comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+7,3%). Scăderi au înregistrat la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (-12,3%), activităţile de întreţinere şi repararea autovehiculelor (-4,4%) şi comerţul cu autovehicule (-0,9%).

În ceea ce priveşte serviciile de piaţă prestate populaţiei, serie brută, volumul cifrei de afaceri s-a majorat cu 2,1% pe fondul creşterilor înregistrate la activităţile de spălare, curăţarea şi vopsirea textilelor şi blănurilor (+7,4%), la activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (+5,4%) şi la activităţile hotelurilor şi restaurantelor (+3,8%). Scăderi au înregistrat: activităţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (-11,1%) şi serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (-6,8%).

Volumul cifrei de afaceri, pentru serviciile de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a crescut cu 0,3%.

Articole înrudite

Copyright © Tirmagazin.ro. Toate drepturile rezervate.