Logo
Imprimă această pagină

Comerțul cu mașini, la cote amețitoare

Comerțul cu mașini, la cote amețitoare

Volumul cifrei de afaceri din comerțul cu autovehicule și motociclete a crescut în primele șase luni din 2017, față de aceeași perioadă a anului trecut, atât ca serie brută, cât și ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, cu 13,5% și, respectiv, 14,7%, relevă datele Institutului Național de Statistică, date vineri publicității.


În aceeași perioadă de referință, volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piață prestate populației a crescut atât ca serie brută, cu 11,0%, cât și ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, cu 9,9%.

Potrivit INS, volumul cifrei de afaceri pentru comerțul cu ridicata și cu amănuntul, întreținerea și repararea autovehiculelor și a motocicletelor, serie brută, în luna iunie 2017, comparativ cu luna precedentă, a înregistrat o urcare cu 2,8%, datorată creșterilor înregistrate la comerțul cu autovehicule (+5,0%) și activitățile de întreținere și repararea autovehiculelor (+3,9%). Scăderi au înregistrat comerțul cu motociclete, piese și accesorii aferente, întreținerea și repararea motocicletelor (-2,2%) și comerțul cu piese și accesorii pentru autovehicule (-1,8%).

Volumul cifrei de afaceri pentru comerțul cu ridicata și cu amănuntul, întreținerea și repararea autovehiculelor și a motocicletelor, serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, în luna iunie 2017, comparativ cu luna precedentă a înregistrat o creștere cu 0,9%.

În ceea ce privește serviciile de piață prestate populației, serie brută, în luna iunie 2017, față de luna precedentă, volumul cifrei de afaceri a înregistrat o creștere cu 5,6%, datorată creșterilor înregistrate la activitățile hotelurilor și restaurantelor (+9,8%), activitățile agențiilor turistice și tur-operatorilor (+9,6%) și la activitățile de spălare, curățarea și vopsirea textilelor și blănurilor (+0,8%). Scăderi au înregistrat activitățile de jocuri de noroc și alte activități recreative (-5,2%) și serviciile de coafură și alte activități de înfrumusețare (-0,4%).

Volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piață prestate populației, serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, în luna iunie 2017 față de luna precedentă a scăzut cu 0,7%.

Datele INS arată că volumul cifrei de afaceri pentru comerțul cu ridicata și cu amănuntul, întreținerea și repararea autovehiculelor și a motocicletelor, serie brută, în luna iunie 2017, comparativ cu luna iunie 2016 a înregistrat o creștere cu 9,9%, datorată creșterilor înregistrate la comerțul cu motociclete, piese și accesorii aferente; întreținerea și repararea motocicletelor (+54,4%), activitățile de întreținere și repararea autovehiculelor (+38,6%), comerțul cu piese și accesorii pentru autovehicule (+6,7%) și la comerțul cu autovehicule (+5,7%).

Volumul cifrei de afaceri pentru comerțul cu ridicata și cu amănuntul, întreținerea și repararea autovehiculelor și a motocicletelor, serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, în luna iunie 2017 a înregistrat pe total o creștere cu 12,0% față de luna iunie 2016.

Activitatea de servicii de piață prestate populației, serie brută, în luna iunie 2017 a înregistrat o cifră de afaceri cu 14,1% mai mare comparativ cu luna iunie 2016, provenită de la activitățile agențiilor turistice și tur-operatorilor (+21,5%), activitățile hotelurilor și restaurantelor (+15,1%), activitățile de spălare, curățare și vopsirea textilelor și blănurilor (+13,3%) și de la activitățile de jocuri de noroc și alte activități recreative (+11,1%). Scăderi s-au înregistrat la serviciile de coafură și alte activități de înfrumusețare (-22,7%).

Activitatea de servicii de piață prestate populației, serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, în luna iunie 2017 a crescut cu 14,9% comparativ cu luna iunie 2016.

În perioada 1 ianuarie — 30 iunie 2017, comparativ cu perioada 1 ianuarie — 30 iunie 2016, volumul cifrei de afaceri pentru comerțul cu ridicata și cu amănuntul, întreținerea și repararea autovehiculelor și a motocicletelor, serie brută, a crescut cu 13,5%, datorită creșterilor înregistrate la comerțul cu motociclete, piese și accesorii aferente; întreținerea și repararea motocicletelor (+36,7%), întreținerea și repararea autovehiculelor (+28,6%), comerțul cu autovehicule (+12,1%) și la comerțul cu piese și accesorii pentru autovehicule (+9,8%).

Totodată, în perioada 1 ianuarie — 30 iunie 2017, comparativ cu perioada 1 ianuarie — 30 iunie 2016, volumul cifrei de afaceri pentru comerțul cu ridicata și cu amănuntul, întreținerea și repararea autovehiculelor și a motocicletelor, serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, a crescut cu 14,7%.

Activitatea de servicii de piață prestate populației, serie brută, în perioada 1 ianuarie — 30 iunie 2017, a înregistrat o cifră de afaceri cu 11,0% mai mare comparativ cu perioada 1 ianuarie — 30 iunie 2016, provenită de la activitățile agențiilor turistice și tur-operatorilor (+13,6%), activitățile de jocuri de noroc și alte activități recreative (+12,9%), activitățile hotelurilor și restaurantelor (+10,5%) și de la activitățile de spălare, curățare și vopsirea textilelor și blănurilor (+8,1%). Serviciile de coafură și alte activități de înfrumusețare au scăzut cu 12,5%.

Activitatea de servicii de piață prestate populației, serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, în perioada 1 ianuarie—30 iunie 2017 a înregistrat o cifră de afaceri cu 9,9% mai mare comparativ cu perioada 1 ianuarie — 30 iunie 2016.

Articole înrudite

Copyright © Tirmagazin.ro. Toate drepturile rezervate.