Logo
Imprimă această pagină

Comerțul cu autovehicule, creștere uriașă

Comerțul cu autovehicule, creștere uriașă

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut ca serie brută cu 21,1%, în martie 2017 comparativ cu luna martie 2016, iar în serviciile de piaţă prestate populaţiei afacerile au urcat cu 11,1%, se arată într-un comunicat de presă al Institutului Naţional de Statistică (INS) remis, vineri, AGERPRES.

"Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, în luna martie 2017, comparativ cu luna martie 2016 a înregistrat o creştere cu 21,1%, datorată creşterilor înregistrate la activităţile de întreţinere şi repararea autovehiculelor (+32,2%), comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+20,5%), comerţul cu autovehicule (+19,1%) şi la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+2,8%)", se arată în comunicat.

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna martie 2017 a înregistrat pe total o creştere cu 18,5% faţă de luna martie 2016.

Totodată, activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în luna martie 2017 a înregistrat o cifră de afaceri cu 11,1% mai mare comparativ cu luna martie 2016, provenită de la activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (+18,6%), activităţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (+9,4%), activităţile hotelurilor şi restaurantelor (+8,5%) şi de la activităţile de spălare, curăţare şi vopsirea textilelor şi blănurilor (+6%). Scăderi s-au înregistrat la serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (-6,2%).

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna martie 2017 a crescut cu 8,8% comparativ cu luna martie 2016.

Potrivit INS, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, în luna martie 2017, comparativ cu luna precedentă, a înregistrat o creştere cu 25,5%, datorată creşterilor înregistrate la comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+27,7%), comerţul cu autovehicule (+25,6%), comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+25,4%) şi la activităţile de întreţinere şi repararea autovehiculelor (+20,4%).

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna martie 2017, comparativ cu luna precedentă a înregistrat o creştere cu 2,2%.

În ceea ce priveşte serviciile de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în luna martie 2017, faţă de luna precedentă, volumul cifrei de afaceri a înregistrat o creştere cu 12,2%, datorată creşterilor înregistrate la activităţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (+29,1%), serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (+15,5%), activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (+12,2%), hoteluri şi restaurante (+9,1%) şi la activităţile de spălare, curăţarea şi vopsirea textilelor şi blănurilor (+7,2%).

Volumul cifrei de afaceri, pentru serviciile de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna martie 2017 faţă de luna precedentă a crescut cu 0,8%.

De asemenea, în perioada 1 ianuarie -31 martie 2017 comparativ cu perioada 1 ianuarie -31 martie 2016, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, a crescut cu 16,0%, datorită creşterilor înregistrate la întreţinerea şi repararea autovehiculelor (+26,0%), comerţul cu autovehicule (+16,9%), comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+16,0%) şi la activităţile provenite din comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+10,7%).

În perioada 1 ianuarie -31 martie 2017 comparativ cu perioada 1 ianuarie -31 martie 2016, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a crescut cu 16,1%.

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în perioada 1 ianuarie -31 martie 2017 a înregistrat o cifră de afaceri cu 7,3% mai mare comparativ cu perioada 1 ianuarie -31 martie 2016, provenită de la activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (+9,5%), activităţile hotelurilor şi restaurantelor (+6,9%), activităţile de spălare, curăţare şi vopsirea textilelor şi blănurilor (+5,3%) şi de la activităţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (+5,3%). Serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare au scăzut cu 3,1%.

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în perioada 1 ianuarie -31 martie 2017 a înregistrat o cifră de afaceri cu 5,8% mai mare comparativ cu perioada similară din 2016.

Articole înrudite

Copyright © Tirmagazin.ro. Toate drepturile rezervate.