Logo
Imprimă această pagină

Cine este noul Ministru al Transporturilor

Cine este noul Ministru al Transporturilor

Felix Stroe, desemnat de PSD ministru al Transporturilor în locul lui Răzvan Cuc, este de formaţie ofiţer de marină militară. Stroe a preluat şefia social-democraţilor din Constanţa de la celebrul tandem Mazăre-Constantinescu, dar susţine că nu a fost un apropiat al acestora.

Noul ministru al Transporturilor, Felix Stroe, s-a născut în 25 decembrie 1955 în localitatea Valea Teancului din Buzău. A urmat cursurile Academiei Navale Mircea cel Bătrân Constanţa pe care a absolvit-o ca şef de promoţie. Şi-a continuat studiile la Academia de Înalte Studii Militare Bucureşti şi Facultatea de comandă. Între anii 1978 – 1991 a fost ofiţer activ în cadrul Marinei Militare.

Între 2000 şi 2003 a deţinut funcţia de viceprimar al oraşului Constanţa. Din 2003 este director al RAJA Constanţa, regia locală de apă, iar o vreme a ocupat şi funcţia de consilier local. În 2015, a fost ales preşedintele organizaţiei judeţene Constanţa, fiind astfel succesorul tandemului Radu Mazăre-Nicuşor Constantinescu la conducerea social-democraţilor constănţeni. Felix Stroe a fost şi consilier local în perioada 2000-2013.

Stroe susţinea într-un interviu acordat în noiembrie 2015 pentru info-sud-est.ro că a avut o relaţie încordată cu Mazăre, fapt ce ar fi determinat retragerea sa din postul de viceprimar. În acelaşi interviu, Stroe susţinea că nu-l interesează vreo funcţie în administraţie. ”Vă spun cu toată sinceritatea că nu voi candida niciodată pentru o funcţie în planul administraţiei publice. Nici locale, nici centrale. Mi s-a propus să fiu ministru de trei ori până acum şi am refuzat”, a spus Stroe.

Felix Stroe are dublă cetăţenie, română şi moldovenească, el primind titlul de cetăţean de onoare al oraşului basarabean Comrat.

Potrivit unei declaraţii de avere din 2012, Felix Stroe deţinea la acel moment nouă terenuri în judeţele Buzău şi Constanţa - două moştenite, şapte cumpărate - care însumau peste 90 de hectare. Împreună cu soţia, Stroe a edificat două case, una în Constanţa şi una în judeţul Buzău. Stroe era acţionar la 17 companii, acţiuni care la vremea respectivă valorau împreună aproximativ 600.000 de lei. De la una dintre aceste companii, Felix Stroe avea de încasat circa 407.000 lei.

Articole înrudite

Copyright © Tirmagazin.ro. Toate drepturile rezervate.