Logo
Imprimă această pagină

Cei mai bogați oameni au pierdut 99 de miliarde într-o zi

Cei mai bogați oameni au pierdut 99 de miliarde într-o zi

Cei mai bogaţi 500 de pământeni au pierdut din cauza prăbuşirii burselor 99 de miliarde de dolari, aceasta fiind a doua mare cădere, într-o singură zi, din Bloomberg Billionaires Index din acest an.

Fondatorul Amazon Jeff Bezos a pierdut 9,1 miliarde, cea mai mare în cazul unei singure persoane, averea celui mai bogat om din lume ajungând la 145,2 miliade dolari.

Cel mai bogat european, Bernard Arnault, a pierdut 4,5 miliarde dolari, averea proprietarului LVMH scãzând la 66,9 miliarde dolari. Miliardarul a pierdut alte 3,5 miliarde de dolari vineri, 5 octombrie, în urma zvonurilor privind intensificarea controalelor vamale, pentru reducerea importurilor neautorizate de articole de lux, cum sunt poşetele Louis Vuitton sau pantofilor Berluti.


Pierderi de peste un miliard de dolari au înregistrat 17 persoane, prrintre care investitorul Warren Buffett, a cãrui avere a scãzut cu 4,9% (cu 4,5 miliarde dolari).

 

Cei mai bogaţi 67 de moguli ai tehnologiei, un grup ce îi include pe Bill Gates şi pe Mark Zuckerberg, contabilizeazã pierderi totale de 32,1 miliarde dolari.

Articole înrudite

Copyright © Tirmagazin.ro. Toate drepturile rezervate.