Logo
Imprimă această pagină

Câți bani a făcut statul român din poluarea mașinilor

Câți bani a făcut statul român din poluarea mașinilor

Statul a încasat în decembrie peste 15,2 milioane de euro în urma comercializării, pe platforma de licitaţie comună a Uniunii Europene (UE), a certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră aferente instalaţiilor staţionare, potrivit unui document publicat pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice (MFP). 

Conform sursei citate, au fost comercializate 2,09 milioane de certificate aferente instalaţiilor staţionare, în valoare de peste 15,25 milioane de euro. 

Anul trecut, statul a încasat circa 195 de milioane de euro, aici intrând şi sumele din sectorul aviaţiei. 

Potrivit datelor Ministerului Finanţelor Publice, schema de comercializare a certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră în cadrul Uniunii Europene (EU Emission Trading Scheme - EU ETS) s-a aplicat în prima fază pentru perioada 1 ianuarie 2005 - 31 decembrie 2007, iar a doua fază a schemei se desfăşoară în perioada 2008 - 2012, corespunzând primei perioade de angajament a Protocolului de la Kyoto. 

România participă la schema Uniunii Europene de comercializare a emisiilor de gaze cu efect de seră de la data aderării la Uniunea Europeană (1 ianuarie 2007). 

Cea de-a treia etapă a schemei EU ETS are o durată de opt ani, în intervalul 1 ianuarie 2013 - 31 decembrie 2020. 

Articole înrudite

Copyright © Tirmagazin.ro. Toate drepturile rezervate.