Cât va costa prima MAȘINĂ ZBURĂTOARE

Cât va costa prima MAȘINĂ ZBURĂTOARE

CEO-ul companiei olandeze Pal-V spune că cei care doresc să aleagă dacă să şofeze până la muncă sau să zboare sunt cu un mare pas mai aproape de îndeplinirea dorinţei. Acesta a lansat primul model produs de companie, Pal-V Liberty, un autoturism cu trei roţi şi două locuri cu funcţie de zbor, scrie The Associated Press.

 

Preţul unei astfel de maşini zburătoare va fi de aproximativ 500.000 de euro, primul volum de producţie fiind de 90 de vehicule. CEO-ul companiei spune că maşinile zburătoare nu sunt pentru oricine, însă sunt destule persoane care aşteaptă să cumpere modelul.

„Maşinile zburătoare au apărut foarte mult în filme, iar de anul viitor, acestea vor fi disponibile”, a spus CEO-ul Robert Dingemanse.

Modelul Pal-V Liberty este unul din maşinile zburătoare în curs de dezvoltare din lume, precum The Transition al americanilor de la Terrafugia sau modelul electric integral cu funcţie de decolare şi aterizare verticală pe care îl dezvoltă start-up-ul german Lilium.

În aer, modelul Pal-V este propulsat de o elice alimentată de două motoare.

Producătorii spun că aceasta va putea atinge viteze de până la 170 km/h pe şosea, iar în aer viteze de până la 180 km/h. Poate zbura aproximativ 500 de kilometri cu un plin de rezervor cu benzină fără plumb.

Când aterizează, elicea şi mecanismul de echilibrare se pliază iar coada se retractează, Pal-V fiind gata să fie condusă ca o maşină normală. Trecerea pe modulul de zbor durează cam 10 minute, în acestea fiind incluse şi verificările necesare, spune compania.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.