Cât plătești dacă ocupi locul altuia de parcare

Cât plătești dacă ocupi locul altuia de parcare

Ocuparea fără drept a unui loc de parcare public legal atribuit ar putea fi sancţionată cu amendă între 500 şi 1.000 de lei, potrivit unui proiect de hotărâre aflat pe ordinea de zi de joi a şedinţei Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB).


otrivit proiectului de hotărâre, "Articolul II Litera a) a paragrafului 1 al articolului 22 din Anexa nr. 3 a Anexei H.C.G.M.B nr. 124/2008 privind aprobarea strategiei de parcare pe teritoriul Municipului Bucureşti se completează şi va avea următorul cuprins: nerespectarea prevederilor art. 10 lit. a), art 11 lit. b), art. 16 lit. a) şi b), art. 19 lit a)-c), art. 20 lit a)-c) şi art. 21 lit. e), cu amendă de la 500 la 1.000 de lei".

Consilierii îşi motivează iniţiativa, în raportul de specialitate, prin faptul că, în prezent, s-au înmulţit cazurile în care locurile publice legal atribuite sunt ocupate abuziv şi astfel cei care au dreptul de a le folosi sunt practic împiedicaţi să o facă.

"Având în vedere că dispoziţiile legale locale referitoare la organizarea, utilizarea şi exploatarea parcărilor publice nu stabilesc explicit că fiind contravenţie şi a putea fi sancţionată această faptă, este necesară completarea acestora în acest sens", se mai arată în raport.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.