Bosch, investiție de 6 milioane de euro la Cluj

Bosch, investiție de 6 milioane de euro la Cluj

Compania germană Bosch a inaugurat, luni, un centru de training la fabrica de componente electronice auto din comuna Jucu, judeţul Cluj, investiţia fiind de 6 milioane de euro. Aici vor fi pregătiţi 100 de elevi pe an în sistemul dual, iar angajaţii vor avea parte de dezvoltare continuă.

 

Investiţie de şase milioane de euro: Centru de training la fabrica de la Jucu, inaugurat de Bosch
Managerul general al fabricii Bosch din Jucu, Konrad Kaschek, a declarat, luni, că programul de şcoală duală deschide elevilor o modalitate de competenenţă suplimentară, care le va permite să înceapă o carieră în domeniul tehnologiilor avansate şi le poate asigura un loc de muncă la Jucu.

„Inaugurăm centrul de training la fabrica din Jucu, în urma unei investiţii de 6 milioane de euro, dedicat pregătirii a aproximativ 100 de elevi pe an în sistemul de educaţie dual, dar şi dezvoltării continue a angajaţilor. Vorbim despre materialul din care vom clădi viitorul, iar combustibilul viitorului sunt oamenii care vor lucra în diverse domenii. Elevii urmează programul Şcoala Duală Bosch, din sistemul de educaţie dual, care deschide acestora o modalitate fiabilă de competenţă suplimentară, capabilă să le permită începerea unei cariere solide în domeniul tehnologiilor avansate. Îi pregătim pentru viitor, pentru provocările industriei 4.0 şi încercăm să le asigurăm acestor elevi un loc de muncă după absolvire în fabrică”, a spus Kaschek.

Noul centru de training se întinde pe o suprafaţă de 4.400 de mp, fiind prevăzut cu săli de instruire, ateliere dotate cu echipamente de ultimă generaţie, care permit pregătirea profesională în domeniul electronicii şi electromecanicii, dar şi cu laboratoare dedicate centrului de inginerie Bosch.

Până la sfârşitul anului viitor, în cadrul centrului de training specialiştii companiei vor susţine peste 300 de sesiuni de instruire.

Fabrica Bosch din comuna Jucu funcţionează din 2014, având în prezent 2.500 de angajaţi, iar la jumătatea anului viitor se va extinde cu o nouă hală de producţie, mai mare decât cea existentă. În cadrul fabricii se produc, printre altele, calculatoare care controlează airbag-urile maşinilor, iar din ianuarie 2018 fabrica din Jucu va fi singura din lume care va produce calculatoare pentru motoarele maşinilor din grupul Volkswagen.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.