Au construit o pârtie de ski de 4 milioane de euro într-o zonă unde NU ninge

Au construit o pârtie de ski de 4 milioane de euro într-o zonă unde NU ninge

O sumă de 4,4 milioane de lei a prevăzut Primăria Bistriţa în proiectul de buget pentru continuarea investiţiilor la Complexul Turistic Wonderland. Cei mai mulţi bani urmează să fie folosiţi pe echipamente noi destinate pârtiei de schi pe care autorităţile încearcă de 2 ani să o pună în funcţiune.

Investiţie nouă de aproape 4,5 milioane lei într-o pârtie de schi nefuncţională. Autorităţile Bistriţa încearcă de doi ani să o pună în funcţiune
Primăria Bistriţa a alocat 4,4 milioane de lei din bugetul acestui an pentru a cumpăra noi echipamente pentru pârtia de schi Cocoş, pârtie care a funcţionat doar trei zile în ultimii doi ani, pe lista achiziţiilor fiind trecut şi un teleschi, deşi pârtia este dotată deja cu un telescaun cu patru locuri, arată Mediafax.

Primarul Ovidiu Creţu spune că cea mai mare sumă de bani prevăzută pentru Complexul Turistic Wonderland va merge pentru amenajarea unui Alpine Coaster, o săniuţă de vară pe şine, Primăria umând să achiziţioneze şi un teleschi pe lângă telescaunul cu care este deja dotată pârtia de ski.

“Pentru complexul Woderland vom achiziţiona echipamente pentru pârtia de schi – Alpine Coaster, accesorii pentru trasport şi trasee biciclete, aventura park. Am găsit o ofertă bună, rezonabilă şi pentru achiziţia unui teleschi, un teleschi de 200 de metri, undeva spun eu – 70.000 – 80.000 de mii de euro. Oferta pentru asistenţă şi montaj e mai mică, dar trebuie făcute o serie de amenajări – turnarea unor sâmburi de beton şi alte lucrări”, a spus primarul Ovidiu Creţu.

Advertisement
Primăria Bistriţa a investit până acum în pârtia de schi Cocoş, situată în Complexul Wonderland, peste 25,5 milioane de lei, însă aceasta este construită la o altitudine prea joasă şi nu poate fi folosită din cauza temperaturilor ridicate care nu permit menţinerea unui strat de zăpadă corespunzător pentru practicarea sporturilor de iarnă.

 

Pârtia a fost deschisă publicului pe 26 ianuarie şi închisă după trei zile deoarece s-a topit zăpada.

Lunar, primăria Bistriţa cheltuie cu pârtia de schi nefuncţională peste 45.000 de lei, sumă care include cheltuielile de operare a telescaunului pe care firma care a concesionat lucrarea le încasează indiferent dacă aceasta funcţionează sau nu, cheltuielile cu paza, iluminatul şi prognozele meteo.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.