ATENȚIE. Circulație închisă pentru trecerea Armatei Americane Recomandat

ATENȚIE. Circulație închisă pentru trecerea Armatei Americane

Opt convoaie ale Forţei Întrunite cu Nivel de Reacţie Foarte Ridicat (VJTF), care urmează să participe la exerciţiul Noble Jump 2017, vor sosi în România joi, prin punctul de trecere a frontierei de la Giurgiu, dinspre Bulgaria.

"Convoaiele militare, ce vor ajunge în România după debarcarea în portul Alexandroupolis, din Grecia, şi traversarea Bulgariei, sunt compuse din aproximativ 300 de militari cu peste 150 de vehicule de luptă şi transportoare de trupe ce se vor deplasa la Centrul de Instruire pentru Luptă al Forţelor Terestre 'Getica' din Cincu, judeţul Braşov", arată MAI.

În perioada 1-4 iunie 2017, pe rutele de deplasare a convoaielor militare, traficul rutier poate fi îngreunat, precizează MApN.

Convoaiele se vor deplasa, pe 1 iunie, în intervalul orar 9,00 - 20,00, pe ruta Giurgiu-Bucureşti (E85); pe 2 iunie, în intervalul orar 00,01 - 18,00, pe ruta Bucureşti - Piteşti (A2) - Râmnicu Vâlcea (E81) - Sibiu (Valea Oltului) - Cincu.

De asemenea, convoaiele se vor deplasa şi pe 3 iunie, în intervalul orar 9,00 - 17,00, pe ruta Giurgiu - Bucureşti (E85) şi pe 4 iunie, în intervalul orar 00,00 - 15,00, pe ruta Bucureşti - Piteşti (A2) - Râmnicu Vâlcea (E81) - Sibiu (Valea Oltului) - Cincu.

Noble Jump 2017 (NOJP17) este un exerciţiu multinaţional cu termen scurt de notificare, planificat şi condus de Comandamentul Forţelor Întrunite (JFC) de la Napoli, care se desfăşoară, în perioada 26 mai - 16 iunie, pe teritoriile naţionale ale Greciei, Bulgariei şi României.

"NOJP17 va testa capacităţile operaţionale ale elementelor Forţei Întrunite cu Nivel de Reacţie Foarte Ridicat (VJTF) şi nivelul de implementare a Planului de Acţiune pentru Creşterea Capacităţii de Reacţie a Alianţei (Readiness Action Plan - RAP), în Bulgaria şi România", se arată în comunicat.

Pe toată perioada exerciţiului, la Sibiu va funcţiona un Centru de Informare Media, sub conducerea structurii de relaţii publice a JFC Napoli. Acesta va fi încadrat cu personal din cadrul Ministerului Apărării şi din ţările membre ale NATO participante la exerciţiu.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.