Atenție ȘOFERI! Transportul feroviar încurajat în detrimentul celui rutier

Atenție ȘOFERI! Transportul feroviar încurajat în detrimentul celui rutier

Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) a anunţat marţi prelungirea până în anul 2020 a schemei de ajutor pentru transportul combinat tip RO-LA, prin care se stimulează trecerea transportului de marfă dinspre transportul rutier către calea ferată, în scopul reducerii emisiilor de CO2 de la autovehiculele de transport. 

Astfel, în cursul anului 2018, AFM va lansa o nouă sesiune de proiecte pentru Programul RO-LA, în limita bugetului alocat acestei categorii de programe. 

Potrivit sursei citate, prin prelungirea schemei de ajutor pentru transportul combinat tip RO-LA, instituţia intenţionează dezvoltarea acestui tip de transport de mărfuri cu emisii reduse, plasând astfel România în rândul unui grup restrâns de ţări din Uniunea Europeană care aplică sistemul RO-LA, cum ar fi: Austria, Italia, Elveţia, Franţa, Slovenia, Germania şi Ungaria. 

La începutul lunii noiembrie, AFM anunţa că acordă finanţări prin Programul RO-LA în vederea stimulării trecerii transportului de marfă dinspre transportul rutier către calea ferată, în scopul reducerii emisiilor de CO2 de la autovehiculele de transport. 

Programul RO-LA se adresează operatorilor de transport feroviar, care desfăşoară activităţi economice pe teritoriul României, iar finanţarea acordată este în cuantum de 60% din valoarea fără TVA a facturii emise de operatorul de transport feroviar societăţii de transport rutier pentru activităţile finanţate în cadrul programului. 

Iniţial, operatorii de transport feroviar puteau depune cereri de finanţare la AFM în perioada 20-22 noiembrie 2017. 

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.