Așa arată cea mai ELEGANTĂ mașină din lume

Așa arată cea mai ELEGANTĂ mașină din lume

Duesenberg Model J Berline Convertible din anul 1930, unul dintre cele mai admirate exponate din cadrul galeriei Ţiriac Collection, a fost premiat la ediţia din 2017 a Concursului de Eleganţă Villa d'Este, care s-a desfăşurat în perioada 26-28 mai 2017 lângă lacul Como, în nordul Italiei, au anunţat, marţi, reprezentanţi ai companiei.

Modelul a câştigat locul I la clasa B - 'Călătorii cu stil: Ocolul Pământului în 40 de zile'.

Duesenberg a fost conceput că o alternativă americană la prestigioasele mărci europene precum Rolls-Royce, Hispano-Suiza, Isotta-Fraschini sau Mercedes-Benz. Maşină este echipată cu un set complet de instrumente de bord, precum vitezometru, indicator al presiunii uleiului sau al temperaturii apei, dar şi cu un tahometru, altimetru şi patru lumini de avertizare care se aprind periodic pentru a-i reaminti şoferului că trebuie să meargă la service.

Caroseria modelului din cadrul Ţiriac Collection a fost realizată de compania specializată Walter M. Murphy Coachwork. Carosierul a produs două modele berline decapotabile sedan identice, însă unitatea Duesenberg aparţinând Ţiriac Collection a devenit unicat odată cu transformarea celuilalt automobil într-unul cu plafonul fix, la intervenţia proprietarului.

Maşină a fost deţinută anterior de faimosul actor Tyrone Power, unul dintre reprezentanţii de seama ai cinematografiei americane a anilor '50.

Concursul de Elegantă Villa d'Este este unul dintre cele mai cunoscute şi exclusiviste evenimente dedicate autovehiculelor şi motocicletelor istorice. Cu o tradiţie îndelungată, care începe încă din anul 1929, competiţia reuneşte în fiecare an sute de pasionaţi auto şi spectatori din toate colţurile lumii.
Ediţia de anul acesta s-a desfăşurat sub motto-ul 'În jurul Pământului în 80 de zile - O călătorie de-a lungul unei ere de realizări', pentru a celebra sfârşitul secolului al XIX - lea, perioada în care mobilitatea pe Glob a crescut spectaculos.

Ţiriac Collection, prima galerie auto personală deschisă în România, situată în Otopeni, pe Calea Bucureştilor nr. 289, reuneşte în permanentă peste 150 de modele emblematice, atât clasice, produse începând cu anul 1899, cât şi de ultima generaţie, aparţinând celor mai importanţi producători auto din lume

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.