Arestări la Poliția Autostrăzi

Arestări la Poliția Autostrăzi

Cinci agenţi de la Poliţia Autostrăzi din Ialomiţa şi Constanţa au fost ridicaţi de ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA), joi dimineaţă, în urma unor percheziţii făcute la locuinţele lor, dar şi la sediiul Poliţiei Autostrăzi Feteşti, fiind suspectaţi că luau mită de la şoferi, pentru a nu-i amenda.


Ofiţerii DGA au făcut percheziţii la locuinţele a cinci agenţi - patru din Ialomiţa şi unul din Constanţa - de la Brigada Autostrăzi şi Misiuni Speciale, existând informaţii că aceştia primeau mită de la şoferi pe care îi opreau pe autostradă şi cărora le cereau între 50 şi 1.000 de lei pentru a nu-i amenda.

Potrivit DGA, cei cinci agenţi sunt acuzaţi de luare de mită, abuz în serviciu şi fals material în înscrisuri sub semnătură privată, iar pe numele acestora au fost emise mandate de aducere şi au fost duşi la audieri la Parchetul Tribunalului Ialomiţa.

Poliţiştii sunt acuzaţi că în perioada iulie - august 2017 ar fi cerut şi primit bani şi bunuri de la diverşi şoferi opriţi în trafic, pentru a nu-i sancţiona.

Anchetatorii spun că cei cinci agenţi falsificau procesele verbale de constatare a contravenţiei, în sensul că opreau diverşi şoferi pentru viteză, însă în documente nu apărea o astfel de contravenţie, în schimbul banilor daţi agenţilor conducătorii auto scăpând de amenzi.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.