Anunțul apocaliptic al președintelui Macron: Nu accept ca un transportator francez să facă dumping social angajând lucrători din România

Anunțul apocaliptic al președintelui Macron:  Nu accept ca un transportator francez să facă dumping social angajând lucrători din România

Conferința de presă a președintelui Emmanuel macron la București.

Q: Dvs cereti inasprirea conditiilor de acces a muncitorilor detasati. Daca nu reusiti modificarea directivei luati in considerare un frexit

Macron: Ei bine, unii au incercat aceasta metod si se pare ca au vut probleme. Niciodata nu am abordat subiectele europene in acest mod. Ce doriti pentru Romania? Va doriti ca salariile din Romania a ramana la o treime din Franta, sau sa aveti si sa va pastrati talentele?

Inteleg de la presedintele dvs ca doriti o Romanie mai integrata. Tarile care sustin status quo-ul sustin aceasta situatie care nu este favorabila pentru Romania.

Ce se intampla de cativa ani cu fondurile structurale - anumiti oameni politici profita de acest sistem, fac dumping fiscal.

Nu va avea loc un Frexit ci o explozie a Uniunii Europene. O parte din Brexit se datoreaza tocmai acestei situatii. trebuie sa privim lucrurile in fata.

Ceea ce facem este sa oprim un abuz care nu este bun pentru nimeni. aceasta lupta pentru reforma detasarii lucratorilor sunt pentru mine o prima etapa a reformei Europei, pentru convergenta.

Q: Franta va sprijini aderarea Romaniei la Spatiul Schengen abia dupa redefinirea acestuia? Va fi unul concret?

Macron: Rapunsul meu este 'Da'. Vreau sa salut toate eforturile Romaniei care a contribuit la securitatea granitelor europene. Reticenta care a existat privitoare la Schengen este legata de faptul ca acest lucru ar fi insemnat riscul de a-i lasa pe migranti sa intre. Pot sa constat ca Romania a contribuit intr-un mod deosebit de eficace. Nu am niciun motiv sa ma opun intrarii Romaniei in Schengen.
Acesta trebuie reformat in profunzime si Romania sa intre in acest spatiu intarit.

Q: Ati putea sa fiti mai concret in ce priveste detasarea lucratorilor?

Macron: As vrea sa nu fie nicio ambiguitate in ce priveste transportul rutier. Sunt doua subiecte diferite. Cand vb despre transportatorii rutieri care angajeaza romani la costuri romanesti in Franta acest lucru intra in acordul privind transporturile. Este vb de problematica detasarii lucratorilor. Sectorul transportului rutier acopera o realitate care nu se refera doar la lucratorii detasati.

Asta nu are nicio legatura cu directiva privind transportul rutier, care este discutata in alt cadru. Nu accept ca un transportator francez sa faca dumping social angajand lucratori din tari cu salarizare redusa

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.