ABSURD. Milioane de euro pentru un drum care se termină într-o pădure

ABSURD. Milioane de euro pentru un drum care se termină într-o pădure

Guvernul a aprobat alocarea unei sume de peste 78 de milioane de lei pentru reabilitarea unui segment de 28 de kilometri din drumul care face legătura între Arad şi staţiunea montană Moneasa. Proiectul este considerat de autorităţile din Arad esenţial pentru dezoltarea staţiunii, însă se opreşte într-o pădure de la limita cu judeţul Bihor, de unde nu există drum spre Oradea care să permită accesul turiştilor în Moneasa.


Preşedintele Consiliului Judeţean Arad, Iustin Cionca, şi reprezentanţii Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice au semnat contractul de finanţare pentru lucrările de reabilitare a drumului Bîrsa-Moneasa-limită judeţ Bihor, proiect finanţat prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL).

Tronsonul are o lungime de 28 de kilometri şi face legătura între DN 79 (din Bîrsa) şi staţiunea Moneasa, continuând până la limita cu judeţul Bihor.

Valoarea estimată a proiectului este de 80.887.142 lei cu TVA, din care finanţarea prin PNDL este de 78.299.573 lei, respectiv 96,80 % din costurile totale. Consiliului Judeţean Arad va contribui cu 2.587.569 lei la proiect.

"Este un drum important, strategic nu doar din punct de vedere al infrastructurii rutiere, ci şi pentru dezvoltarea turismului din judeţul nostru. Prin modernizarea acestui tronson, Bîrsa-Moneasa-limită judeţ Bihor, realizăm o legătură facilă şi sigură a întregului judeţ cu Moneasa dar şi o legătură directă a staţiunii cu judeţul Bihor. Practic «deschidem» accesul dinspre Bihor înspre staţiunea Moneasa şi îi oferim o oportunitate de dezvoltare suplimentară”, a declarat, miercuri, Iustin Cionca.

Totuşi, la limita cu Bihor, drumul se termină într-o pădure şi nu există mai departe legătură rutieră spre Oradea, care să faciliteze accesul turiştilor spre Moneasa.

Referitor la acest aspect, vicepreşedintele CJ Arad Sergiu Bîlcea a declarat pentru News.ro că se poartă discuţii cu reprezentanţii Consiliului Judeţean Bihor, pentru a finanţa construirea unui drum.

Reabilitarea celor 28 de kilometri de drum din Arad nu va putea începe mai devreme de 2019, conform autorităţilor judeţene, din cauza procedurilor lungi de atribuire a lucrărilor prin licitaţie. Astfel, drumul ar urma să fie finalizat cel mai devreme în 2021.

 

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.