17 persoane conduceau pe autostrăzi cu peste 200 de kilometri la oră

17 persoane conduceau pe autostrăzi cu peste 200 de kilometri la oră

Poliţiştii Brigăzii Autostrăzi şi Misiuni Speciale a Poliţiei Române au depistat, în prima săptămână a lunii octombrie, 70 de persoane care conduceau cu viteze de peste 180 kilometri la oră, 17 care conduceau cu peste 200 kilometri la oră şi trei care conduceau sub influenţa alcoolului. Cea mai mare viteză înregistrată de radar a fost de 234 kilometri la oră, pe autostrada A1.


În perioada 1 – 7 octombrie, poliţiştii Brigăzii Autostrăzi şi Misiuni Speciale a Poliţiei Române au acţionat pentru prevenirea accidentelor de circulaţie şi creşterea siguranţei rutiere.

În aceste zile, poliţiştii au depistat 70 de şoferi care au depăşit limita legală de viteză pe autostrăzi cu mai mult de 50 kilometri la oră, iar în 17 cazuri şoferii au fost depistaţi circulând cu peste 200 kilometri la oră. Aceştia au fost sancţionaţi contravenţional cu amenzi cuprinse între 1.305 şi 2.900 de lei, iar ca măsură complementară, le-au fost reţinute permisele de conducere, pentru 90 de zile.

În alte trei cazuri, şoferii au fost depistaţi conducând sub influenţa băuturilor alcoolice, pe numele lor fiind întocmite dosare penale sau aplicate sancţiuni contravenţionale.

Cea mai mare alcoolemie a fost înregistrată în cazul unui bărbat, de 50 de ani, care conducea pe A1 Râmnicu Vâlcea – Deva. Acesta avea o concentraţie alcoolică de 0,34 mg/l alcool pur în aerul expirat. La controlul efectuat, s-a constatat că Inspecţia Tehnică Periodică a autovehiculului şi poliţa de asigurare de răspundere civilă auto sunt expirate. Conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional şi i-a fost suspendat dreptul de a conduce autovehicule 90 de zile, dispunându-se totodată indisponibilizarea maşinii.

Cea mai mare viteză a fost înregistrată la data de 7 octombrie, pe A1 Deva - Nădlac, când poliţiştii au depistat un bărbat, de 48 de ani, din judeţul Timiş, care conducea cu viteza de 234 kilometri la oră. Şoferul a fost sancţionat cu amendă de 2.900 de lei, iar poliţiştii i-au suspendat exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru 90 zile.

 

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.