Video:FM LOGISTIC CUSTOMER DAY 2017 Recomandat

Video:FM LOGISTIC CUSTOMER DAY 2017

În buna tradiție, compania FM Logistic a organizat, la 15 iunie 2017, la Clubul Diplomatic din București, cea de-a X-a ediție a evenimentului anual dedicat clienților și partenerilor.

Cătălin Olteanu, Directorul General al FM Logistic, i-a acordat un interviu, în exclusivitate, Directorului Marketing&PR al revistei TIR, Alina Anton-Pop:

Ne aflăm la a zecea ediție a întâlnirii anuale dedicate clienților. Ce înseamnă Customer Day FM Logistic?

Customer Day FM Logistic este un eveniment care s-a dorit inițial unul de marketing. Ne-am propus să adunăm potențialii clienți alături de noi. Customer Day s-a dovedit un eveniment de mare succes, care ajută, astăzi, clienții noștri să creeze networking. Noi avem clienți din sfera producătorilor, din sfera de retail. La evenimentul Customer Day, clienții ajung să se cunoască între ei, să dialogheze, să lege prietenii. În business, ajută foarte mult să îi vezi fața celui cu care, de multe ori, vorbești la telefon. Customer Day s-a transformat dintr-un eveniment pentru potențialii clienți, într-un eveniment pentru clienți. Între timp, acei potențiali clienți ai noștri au devenit clienții noștri.

Anul acesta sărbătoriți, la nivel internațional, 50 de ani de FM Logistic. Ce înseamnă o jumătate de an de istorie pentru clienți?

Eu nu am încă 50 de ani. Firma FM Logistic este mai veche decât noi. Dacă mă uit la vârsta angajaților din România, firma le este bunică. FM Logistic, la 50 de ani, pentru clienți, înseamnă experiență, lucruri pe care le-am învățat în timp, pe care le-am împărtășit. Înseamnă 50 de ani de creștere. Înseamnă foarte mult. Noi, în România, dacă ne raportăm la istoria de 50 de ani la nivel internațional, suntem la început. Nu suntem nici acum mari. Suntem o firmă medie, dacă ne uităm la dimensiunile firmelor de logistică. Trebuie să fim buni pentru clienți. Pentru ca acești clienți ai noștri, să fie –la rândul lor– la fel de buni în ceea ce fac. Trebuie să îi ajutăm să își depășească concurența. Cam asta înseamnă 50 de ani de FM Logistic.

Construim lucruri de durată
În cadrul evenimentului din acest an, Cătălin Olteanu, Directorul General al FM România, a vorbit despre planurile de viitor ale companiei și depre una dintre cele mai ambițioase investiții care va fi finalizată în toamna acestui an.
El a dat o serie de repere din istoria companiei la nivel internațional și în România: “FM Logistic este o firmă de familie care a luat ființă în urmă cu 50 de ani și care a ajuns la o firmă internațională. O să vă povestesc puțin despre istoria FM Logistic în România. Noi ne-am început activitatea în anul 2003 în Timișoara când am preluat activitățile cu un depozit de 10.000 metri pătrați, șapte metri înălțime. Ne întrebam, atunci, dacă se va umple vreodată. FM logistic a inaugurat, în 2006, al doilea depozit pe platforma Cefin Logistic Park, situată la ieșirea din București, pe autostrada spre Pitești (primul fusese deschis în comuna Domnești).
În 2008, a trebuit să construim o platformă proprie de două ori mai mare la Dudeștii Noi. În 2011 a fost inaugurată cea de-a doua platformă proprie de pe teritoriul României, la Petreşti – Dâmboviţa. La ora aceasta mai construim, în Dragomirești, încă o clădire unde vom muta toate operațiunile care au mai rămas în Chiajna. După cum vedeți, istoria în România este una de durată. FM Logistic a venit, în România, pentru a construi lucruri de durată. Am investit și la această oră avem peste 50.000 metri pătrați construiți”, a declarat Cătălin Olteanu, Directorul general FM Logistic.

Am transportat peste 2,6 milioane de unități
FM Logistic România are constant 500 de angajați, care ajung la 700-750 de angajați, dacă numărăm și angajații temporar, a declarat Cătălin Olteanu, Directorul General FM Logistic.
„Am crescut constant în toți acești ani cu o mică sincopă în 2013. După acest an, ne-am revenit încet-încet. Suntem cei mai prezenți pe zona de food. Avem o prezență semnificativă în zona de retail, dar și în cea de transport. Facem tot ceea ce putem pentru a dezvolta capacitățile noastre de manufacturare. Anul trecut vă povesteam de roboți și despre inovație. Intenționăm să cumpărăm mașini și mai inteligente. Zilele trecute am fost la o ședință la care principala întrebare a fost: dat fiind faptul că România a fost afectată de probleme cu personalul, în ce măsură putem înlocui peronalul cu roboții? Am văzut niște jucării foarte interesante. Vom face zilele viitoare niște socoteli pentru a vedea cât de repede ne permitem să înlocuim costurile de resurse umane cu roboței. Ne place să fim în față, să fim inovativi. Ne place să dăm tonul în industrie. Avem cinci terminale logistice, peste 80 de mii de destinații și peste 90 de mii de livrări în fiecare an, în condițiile în care am transportat peste 2,6 milioane de unități. Deși aceste cifre par impresionante, noi suntem la 2-3% din piață.
Despre colegii noștri de la transport, pot spune că au în principal o flotă de camioane pe frig. Suntem prezenți în zona de camioane de temperatură. Încercăm să ajutăm cât mai mult transportul din retail, astflel încât să putem aduce marfa dintr-un singur loc și să o împrăștiem în mai multe zone. Vrem să punem marfa strânsă din mai multe locuri într-un singur camion care trebuie dus la destinație. Cea mai mare provocare este ca fiecare magazin să fie alimentat dimineața pentru că primul care are marfa pe raft – de la mai mulți furnizori– face mai multă vânzare. Reușim să acoperim toată România”, a declarat Cătălin Olteanu.

Vrem să mai facem o extindere
Povestea FM Logistic a început în România în vestul țării. „Am început în Timișoara și apoi ne-am mutat, în 2008, în Dudeștii Noi. Am avut două platforme. Am construit-o pe a treia în anul 2012 , iar, în 2017, o construim pe a patra, care va fi dată în folosință în decembrie 2017.
Nu intru în amănunte legate de standarde. Sunt sigur că toți cei care au intrat într-o clădire Logistic FM au putut face diferența între clădirile pe care le construim pentru noi și care sunt construite în numele productivității și clădirile universale. Clădirile noastre sunt dedicate logisticii.
Platforma din Petrești a fost extinsă anul trecut cu 10.000 de metri pătrați adiționali, față de cei 20.000 care fuseseră construiți dinainte. Anul acesta probabil vom ajunge la capacitatea maximă. Sper ca la finalul anului să îl pot suna pe colegul meu de la investiții ca să îi propun să mai facem o altă extindere.
Depozitul de la Chiajna este un depozit multiclient și multicultural, pentru că avem și cosmetică dar și farmaceutice. A fost construit în 2006. Primul nostru client acolo a fost Cora. Apoi am adus puțină cosmetică, apoi l-am extins. Astăzi, depozitul nu mai face față provocărilor curente.
E o clădire veche, o clădire care nu mai este proprie business-ului nostru, așa cum era pe vremuri. Ce vrem să facem noi: vrem să mutăm ceea ce se află în Chiajna la Dragomirești. Noua clădire de la Dragomirești este foarte aproape de locul în care ne aflăm acum. Este foarte frumos vizibilă de pe autostradă. Cine călătorește dinspre București spre Pitești nu are cum să nu o remarce. Colegii mei de la construcții s-au depășit pe ei înșiși. Nu îmi venea să cred că va fi atât de repede ridicată și că o vom utila atât de rapid. Noi sperăm că la, 1 octombrie, vom putea intra în acea clădire.
Cei dintâi care se vor muta la Dragomirești sunt clienții pe care îi avem în Chiajna pe zona de pharma și de cosmetică în Chiajna. Vom avea și spațiu adițional, mai ales pe pharma, pentru clienții noi. Vrem ca această clădire să fie cea mai apropiată de standardele și cerințele UE în materie de pharma și cosmetică. Vrem să dăm acestui business din România una dintre cele mai complexe, mai reușite clădiri, care să răspundă nevoilor de logistică din țară. Astăzi avem un teren pe care putem construi până la 80 de mii de metri pătrați. Pentru început vom construi doar 20.000, din care 10.000 pentru pharma și 10.000 pentru cosmetică. Vrem să interacționăm cât mai puțin cu mediul, să îl afectăm cât mai puțin”, a declarat Cătălin Olteanu, Directorul General FM Logistic.

10.000 de metri pentru cosmetică
„Clădirea de la Dragomirești va avea două celule. Una va fi cu temperatură controlată, cu temperaturi de la 5 la 25 de grade. Cred că avem posibilitatea să coborâm temperatura și la minus 15, la minus 25 de grade, astfel încât să putem ține acolo orice au ei nevoie fără teamă. Sperăm să îi impresionăm pe cei de la Agenția Națională a Medicamentului, astfel încât să nu avem probleme cu licențierea. Vom putea răspunde cerințelor pharma de a nu intersecta cele două fluxuri in și out, vom avea zonă de mezanin, cu cod de acces. O să avem o zonă de temperatură controlată, o zonă pentru substanțe cu risc mare, care va fi extrem de bine păzită și închisă, va exista o zonă de in și out.
Cealaltă clădire de 10.000 de metri despre care vorbesc azi pentru prima oară în public va fi gândită pentru producția de cosmetică. Va avea o protecție ridicată în zona de securitate. Știm toți cât de volatile sunt produsele din această industrie. Clădirea are un lay-out relaxat, o zonă de in și out. Vom avea o zonă dedicată retailului mult mai generoasă”, a declarat Cătălin Olteanu, Directorul General FM.

ISTORIE
50 de ani de reușite
FM Logistic este o afacere de familie înfiinţată în 1967, în Franţa, iar după 50 de ani de istorie a devenit unul dintre cei mai importanţi jucători din logistica internaţională.
Cea mai importantă dată de reţinut din istoria grupului este anul 1967, anul înfiinţării Companiei de transport “Faure et Machet”.
Iniţial, compania oferea doar servicii de transport, dar urmează 30 de ani în care grupul se dezvoltă continuu.
În 1982, Fm Logistic îşi extinde obiectivul de activitate şi preia întreaga logistică a grupului Mars, care dorea să îşi dezvolte reţeaua de retail în Europa. Astfel furnizorul logistic începe să deruleze activităţi pe linia transportului, depozitării, co-packing/ co-manufacturing, iar graniţele sale încep să se extindă în afara Franţei, spre centrul şi estul Europei.
În anul 1998, compania devine FM Logistic, după care începe o perioadă de boom logistic, în care grupul FM ajunge peste hotarele continentului şi începe să achiziţioneze alte companii de logistică, ocupând astfel o nişă de piaţă foarte mare.
FM Logistic este o întreprindere dinamică ce a ştiut să se dezvolte în Franţa, dar şi peste hotare, fiind cel mai adesea precursor, dar ştiind de asemenea să acompanieze partenerii strategici şi să le propună soluţii logistice profesionale şi adaptate pieţei locale.
Încă din 1994, când şi-a început activitatea în Rusia, FM Logistic şi-a continuat extinderea în Europa Centrală, Asia şi America de Sud. Pentru a-şi onora parteneriatele comerciale cu nume sonore de pe piaţa de retail, FM Logistic a construit timp de 15 ani o adevărată reţea internaţională, iar acum 70% din angajaţii săi sunt în afara Franţei.
În România, FM Logistic şi-a început activitatea în noiembrie 2003, prima implantare având loc la Timişoara şi numărând 3 colaboratori.
FM Logistic este localizată în Timiş, Dâmboviţa şi Ilfov, dar deţine în egală măsură şi o reţea de transport via 5 hub-uri, care îi permit să realizeze o distribuţie eficace pe piaţa românească.
În 2008, FM Logistic România îşi deschide porţile primei platforme proprii din România, la Dudeştii Noi şi în acelaşi an se extinde şi în Bucureşti cu un depozit închiriat, de 6000 mp, pentru primul client din sectorul de cosmetice, L'oreal. În anul 2009, pe lângă gama de servicii oferite în sectoarele de retail, cosmetice, HPC& bunuri de larg consum, FM România se extinde şi în sectorul sănătăţii, în acest an FM Logistic semnează un contract de lungă durată cu primul client din sectorul sănătăţii, şi anume Sanofi, care i-a rămas alături până în ziua de astăzi.
În anul 2011, a inaugurat cea de-a doua platformă proprie de pe teritoriul României, la Petreşti-Dâmboviţa şi în acelaşi an fructuos a început colaborarea în sectorul sănătăţii cu cel de-al doilea client din acest domeniu, Roche Diagnostics. În următorul an, FM Logistic România a inaugurat o nouă celulă de 10 000 mp la Dudeştii Noi, după care, în 2015, a încheiat şi construcţia unei noi celule şi în site-ul de la Petreşti.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.