Restructurări MASIVE la Ministerul Transporturilor

Restructurări MASIVE la Ministerul Transporturilor

Ministerul Transporturilor va fi supus unei restructurări a structurii centrale, iar din 438 de posturi vor rămâne în organigramă 300, pentru că "se taie frunză la câini" în foarte multe birouri ale instituţiei, a declarat, marţi, ministrul de resort, Felix Stroe, la audierile din Comisia pentru transporturi din Camera Deputaţilor. 

"În ceea ce priveşte restructurarea, da, se va face. Se va face ferm, pentru că trebuie făcută. Nu de dragul de a o face. Se va face, inclusiv la structura centrală la Ministerul Transporturilor. Am analizat cu secretarul general situaţia şi din 438 de posturi vom rămâne cu 300 foarte rapid, pentru că se taie frunză la câini în multe birouri ale Ministrului Transporturilor şi această reducere la 300 de persoane ne va permite şi o retribuire mai decentă a celor care sunt la muncă", a precizat ministrul. 

Întrebat după audieri ce le reproşează funcţionarilor din minister, Felix Stroe a răspuns: "Nu reproşez nimic nimănui. Există cu siguranţă câţiva funcţionari care nu au încărcătura necesară". 

El a dat asigurări că funcţionarii din minister care vor fi restructuraţi vor putea fi relocaţi în sectoare unde este nevoie, la instituţiile subordonate, la instituţiile de control sau la companiile naţionale. 

"Nu le reproşez nimic. Este vorba să avem un aparat care să fie competent, numeric să fie de ajuns şi să fie bine plătit. De unde aţi tras concluzia că nu au fost competenţi? Poate au fost prea mulţi", le-a spus oficialul MT jurnaliştilor. 

Ministrul Transporturilor a reiterat că va fi o restructurare, însă oamenii nu vor fi daţi afară. 

"Spuneam că vom restructura, nu că vom da afară. Ne restructurăm să fim mai operativi, să fim mai eficienţi. Oamenii vor avea locuri de muncă. Nu am dat pe nimeni afară! Ştiţi ce înseamnă o reorganizare? Este un proces de peste 9 luni, care se face în colaborare cu sindicatul, se găsesc soluţii sociale la toate problemele şi vă asigur că nimeni nu va rămâne fără loc de muncă", a dat asigurări acesta. 

În cadrul audierilor, Felix Stroe a atras atenţia că au apărut o serie de informaţii eronate referitoare la salariile mari care sunt acordate la nivelul ministerului. 

"În mod eronat au apărut nişte informaţii cu salariile de la Ministerul Transporturilor, că ar fi extraordinare. Vreau să vă spun şi dumneavoastră - poate ne ajutaţi - cel mai mare salariu la MT este 5.300 de lei net. Este al secretarului general, iar un consilier al ministrului, de exemplu, pentru o normă întreagă primeşte 2.300 de lei. Este evident că e greu să îţi alegi cei mai buni specialişti pe care să îi aduci lângă tine cu 500 de euro salariu, 2.300 de lei. Nu vorbesc de şoferi şi de femei de serviciu care au 1.400 de lei. Deci, aceasta este furcuţa de salarii de la Ministerul Transporturilor. Cel mai mare, repet, este de 5.300 de lei net. Nu vorbesc de salariul ministrului Transporturilor", a explicat Stroe. 

Acesta a precizat că, în prezent, la minister organigrama prevede 438 de posturi, din care sunt ocupate 400 de posturi, însă vor rămâne 300. 

"Deci, facem restructurare. Din 438 de posturi rămânem cu 300. Structura centrală a ministerului are 438 de posturi. Nu sunt toate încadrate, sunt 400. Dar rămânem, ca şi organigramă, cu 300", a subliniat şeful de la Transporturi.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.