O autostradă de avarie: nu se poate face decât cu ajutor de la Banca Mondială

O autostradă de avarie: nu se poate face decât cu ajutor de la Banca Mondială

Premierul Mihai Tudose a afirmat, miercuri, că a solicitat "ajutor tehnic" de la reprezentanţii Băncii Mondiale pentru proiectul autostrăzii Bucureşti-Braşov.

"Am vorbit chiar ieri cu Banca Mondială pe mai multe proiecte. (...) Nu ne-am întâlnit cu Banca Mondială pentru a cere bani, cum nu m-am întâlnit nici cu FMI pentru a cere bani. (...) De la Banca Mondială am solicitat ajutor tehnic şi vă dau un exemplu: (...) autostrada Bucureşti-Braşov. (...) Am vorbit cu Banca Mondială (...) să facem unitate de management-proiect sub conducerea lor, cu sprijinul lor tehnic", a declarat Tudose, la Antena 3.

Potrivit şefului Executivului, Banca Mondială va oferi suportul tehnic şi va coordona această lucrare, în timp ce fondurile vor fi date de autorităţile române.

"Facem o echipă de suport, iar tot ceea ce înseamnă management de proiect să fie la un organism întreg la minte - Banca Mondială. Să ne dea suport tehnic şi să coordoneze această lucrare. (...) Banii sunt de la noi", a spus Tudose.

El a precizat că în două-trei săptămâni va veni echipa tehnică de suport în România.

"Între timp, noi am găsit nişte proiecte mai vechi - ştiţi că studii de fezabilitate avem să facem un drum până la Lună, că nu ştiu cum s-a întâmplat, dar până acum toţi au făcut studii de fezabilitate. (...) Am găsit un proiect (...), care este prin sertarele Ministerului Transporturilor (...), care încă mai are autorizaţia de mediu valabilă şi pe care vrem să-l implementăm cât mai repede", a mai spus Tudose, precizând că se referă la autostrada Bucureşti-Braşov.

Totodată, Tudose a afirmat că Valea Prahovei şi Valea Oltului sunt "priorităţi" pentru Guvern.

"Eu nu vorbesc numai de turistul care stă în trafic, care nu merită să i se întâmple aşa ceva. Dar Valea Prahovei şi Valea Oltului reprezintă o legătură între o bucată de ţară şi bucata cealaltă. Au impact extraordinar pe competitivitate", a subliniat Tudose.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.