Exclusiv Print. RĂZVAN CUC. PLAGIAT MASIV ÎN PROGRAMUL DE GUVERNARE DIN DOMENIUL TRANSPORTURILOR

Exclusiv Print. RĂZVAN CUC. PLAGIAT MASIV ÎN PROGRAMUL DE GUVERNARE DIN DOMENIUL TRANSPORTURILOR

Șase luni, Răzvan Alexandru Cuc nu a făcut nimic la Transporturi. Lucru confirmat de faptul că Programul de guvernare din domeniul Transporturilor al executivului Tudose este identic (100%), la virgulă, cu cel al guvernului Grindeanu (căruia Cuc i-a supraviețuit în mod inexplicabil.)

Răzvan Cuc a fost numit ministru al Transporturilor la 1 ianuarie 2017, în primul guvern PSD, condus de Sorin Grideanu. Deși nu a reușit să pună în aplicare nicio măsură cerută de partid (a realizat cinci parțial, iar de cea de-a șasea nici măcar nu s-a apucat), a fost reconfirmat ministru al Transporturilor în noul guvern PSD, condus de Mihai Tudose.

Cucu mai bagă o fisă
Guvernul Mihai Tudose a venit cu un nou Program de guvernare, care a fost publicat, pe 29 iunie 2017, în Monitorul Oficial. Revista TIR a analizat noul Program de guvernare în domeniul „Politici pentru infrastructura de transport” al guvernului Sorin Tudose. Pe care l-a comparat cu Programul „Domeniul Politici pentru infrastructura de transport” al Guvernului Sorin Grindeanu.
Cele două programe de guvernare trebuiau puse în practică de vechiul și noul ministru al Transporturilor, Răzvan Alexandru Cuc.
Cea mai frapantă concluzie a studiului comparativ este că Programul în Domeniul „Politici pentru infrastructura de transport” pe care Cuc trebuie să îl pună în practică ca ministru în guvernul Tudose este IDENTIC cu Programul în Domeniul „Politici pentru infrastructura de transport” pe care Cuc trebuia să îl pună în practică în mandatul Grideanu.
Altfel zis, Programul de guvernare pe Transporturi al noului executiv este copy/paste după Programul în domeniul transporturilor al vechiului guvern. Rezultă că primele șase luni au fost pierdute pentru Transporturi, din moment ce au rămas de realizat aceleași proiecte de infrastructură, identice cu cele notificate la 1 ianuauie 2017.
Este de neînțeles faptul că lui Răzvan Cuc i s-a mai permis să facă o nouă încercare de a finaliza proiectele de infrastructură și transporturi a căror termen a expirat la 1 iulie 2017. Potrivit analizei PSD, în primele șase luni, ministrul Răzvan Cuc trebuia să se achite de 11 măsuri din Programul de guvernare Grideanu, dar din care nu a îndeplinit niciuna: pe cinci le-a terminat parțial, iar alte șase au fost ratate complet. Pentru aceste rezultate a răspuns exclusiv fostul premier Sorin Grindeanu, care a fost demis de partid. Deși principalul repsonsabil de acest eșec a fost Răzvan Cuc, acesta și-a conservat, bine-mersi, postul de ministru al Transporturilor în noul Guvern Tudose.

Ce prevede noul (vechiul program de guvernare) în domeniul Transportului:
Finalizarea, modernizarea și reabilitarea coridoarelor strategice (coridorul IV), a inter-coridoarelor, a drumurilor Trans-Regio și Euro-Trans. -Finalizarea cu prioritate a axei: Constanța-Nădlac (Coridor IV)
Finalizarea autostrăzii Lugoj-Deva. Perioada: 2017.
Autostrada Sibiu-Pitești.
Finalizarea Variantei Ocolitoare a Bucureștiului la profil de autostradă (Inel București (A0) care va face legătura între autostrada A1 cu autostrada A2 în primă fază; în faza a doua, închiderea inelului centură în regim de autostradă de jur împrejurul Bucureștiului).
Finalizarea Autostrăzii Transilvania.
Comarnic-Brașov (997,75 mil. Euro). Perioada: 2017-2022.
Sibiu-Brașov (737,22 mil. Euro). Perioada: 2017-2020.
Surplacu de Barcău-Borș (+Oradea). (304,43 mil. Euro) Perioada: 2017-2019
Nădășelu-Suplacu de Barcău-(1002,55 mil. Euro). Perioada: 2017-2020.
Finalizarea autostrăzii Sebeș-Turda. Perioada: 2017.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.