Marți, 12 Iunie 2018 - TIRMagazin.ro

Europa: la autostrăzi stați îngrozitor!

Produsul Intern Brut al României crește peste potențial, fiind bazat pe consum, respectiv creșterea salariilor și nu neapărat pe îmbunătățirea productivității, a declarat Matteo Patrone, director pentru România al Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), într-o conferință de specialitate.

„Pentru a accelera pe calea convergenței, România, ca multe alte țări din regiune, are nevoie de un nou model de creștere bazat pe inovare și integrare în lanțul global de valori. Sunt multe ingrediente care încă lipsesc sau trebuie alimentate, în termeni de reforme structurale. Cred că infrastructura este ingredientul principal pentru asta. Este un ingredient crucial pentru că stimulează incluziunea socială, integrare geografică și crește productivitatea pentru că deschide comerțul și investițiile străine directe în țară”, a spus Patrone.

  • Publicat în News
Citeşte mai departe ...

Când vor fi dotate vămile cu scanere performante

Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici a afirmat, luni, la Ploieşti, că estimează că România ar putea obţine un miliard de euro anual după dotarea punctelor de trecere a frontierelor cu scannere performante pentru transporturile care intră în ţară. În aceste condiţii, ar urma să fie scanat fiecare transport care intră în ţară pe la graniţele cu Serbia, Ucraina şi Republica Moldova.

  • Publicat în News
Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.