Luni, 19 Iunie 2017 - TIRMagazin.ro

ȘOC. Ungurii, tot mai aproape de AUTONOMIE. Dragnea vinde Ardealul pentru a rămâne la guvernare

Trei comisii parlamentare din Camera Deputatilor au fost convocate de urgenta pentru a da un raport pentru proiectul de lege cu miza esentiala al UDMR, depus abia la finalul lunii mai, prin care se scade pragul de 20%, cat este in prezent, la 10% al numarului persoanelor apartinand minoritatii nationale din totalul populatiei unei localitati necesar pentru ca autoritatile sa asigure folosirea limbii materne, dar si introducerea conceptului "numar semnificativ de cetateni" in acest caz.

  • Publicat în News
Citeşte mai departe ...

Bosch, investiție de 1.000.000.000 de euro

Cel mai mare furnizor de piese auto din lume, Robert Bosch GmbH, va construi în Dresda, Germania, o fabrică de semiconductori de un miliard de euro (1,1 miliarde de dolari), cea mai mare investiţie din istoria companiei, care se aşteaptă la majorarea cererii pentru componentele folosite la maşinile fără şofer, transmite Bloomberg.

Fabrica va începe în 2021 producţia de chipuri necesare vehiculelor autonome, locuinţelor inteligente şi infrastructurii conectate la Internet din oraşe, a anunţat luni compania germană. După finalizarea construcţiei, în 2019, unitatea va avea 700 de angajaţi.

  • Publicat în News
Citeşte mai departe ...

Noul Mercedes-Benz Tourismo RHD

Mercedes-Benz lansează în premieră mondială noul Tourismo. Pornind de la caracteristicile care au consacrat acest model -eficiență maximă a costurilor, siguranță, funcționalitate și confort, noul Tourismo RHD promite să impresioneze deopotrivă companiile, pasagerii și șoferii.

Citeşte mai departe ...

EXCLUSIV INTERVIU. Vicepreședintele UNTRR CONSTANTIN ISAC: „Sub lozinca protecţiei faţă de dumpingul social, politicile economice vest-europene promovează un protecţionism pe față"

Vicepreşedintele Uniunii Naţionale a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR), Constantin Isac, ne-a acordat un interviu în care vorbeşte despre provocările şi problemele stringente ale industriei.

Care este starea transportului rutier din România în anul 2017?

Cel mai bun barometru în industria de transport rutier îl reprezintă vânzările de camioane noi şi second-hand, iar trendul arată o creştere a vânzărilor pe primele 4 luni cu cca 3,5%, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, în special SH, conform cifrelor raportate de APIA, ceea ce ne indică o creştere a transportului rutier. E drept că unele dintre aceste camioane înlocuiesc o parte din flotele învechite iar diferenţa înseamnă creşterea acestor flote. Pentru o imagine cât mai corectă, trebuie să mai dau câteva detalii. În ulitmii ani, deşi descurajată de scandalul tarifelor RCA (binecunoscut dumneavoastră şi cititorilor şi asupra căruia voi mai reveni!), industria de transport a crescut în special pe flote care lucrează preponderent în afara ţării. În schimb, în ţară evoluţia a fost mult mai lentă, situaţie cauzată în special de lipsa acută de investiţii majore, cum sunt cele în infrastructura rutieră, cale ferată, energetică ș.a.m.d.

  • Publicat în News
Citeşte mai departe ...

Cât primești despăgubire de la stat dacă autostrada trece peste pământul tău

Statul va plăti încă 1,82 milioane lei pentru exproprierea imobilelor în proprietate privată situate pe amplasamentul lotului 1 al autostrăzii Sebeş-Turda, arată un proiect de Hotărâre de Guvern lansat în dezbatere de Ministerul Transporturilor. Exproprierile suplimentare vizează 60 de imobile, cu o suprafaţă totală de 48.630 metri pătraţi.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.