Miercuri, 27 Iunie 2018 - TIRMagazin.ro

Plenul Parlamentului European votează pachetul mobilitate, decisiv pentru viitorul transportatorilor români în UE

Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri din România – UNTRR solicită implicarea activă a Eurodeputaților români în plenul Parlamentului European(PE) de săptămâna viitoare de la Strasbourg, care va vota pe 04.07.2018 mandatul PE privind pachetul mobilitate. Votul PE de săptămâna viitoare vizează modificări legislative cruciale pentru viitorul transportatorilor români în UE, precum Lex Specialis de aplicare a detașării în transporturile rutiere, cu posibilitatea de a excepta numai transporturile bilaterale între țara de stabilire (România) și alte țări UE, restricționarea cabotajului cu întoarcerea acasă a vehiculelor, derogarea pentru efectuarea odihnei săptămânale în cabină și perioada de referință de 3 săptămâni pentru întoarcerea acasă a șoferilor. Reamintim că Parlamentul European a respins pe 14.06.2018 mandatul de negociere propus de Comisia de Transport și Turism – TRAN cu privire la pachetul mobilitate, iar în această perioadă, surse precizează că în cadrul grupurilor politice din Parlamentul european sunt dezbateri pentru a se ajunge la un compromis pe marginea pachetului mobilitate.

  • Publicat în News
Citeşte mai departe ...

Grav accident cu două CAMIOANE!

Circulaţia este blocată miercuri dimineaţă pe DN 13, în judeţul Mureş, unde s-a produs un accident rutier în care au fost implicate două autotrenuri. În urma impactului, şoferul unuia dintre TIR-uri a fost grav rănit.

  • Publicat în News
Citeşte mai departe ...

Poliția va trebui să te anunțe unde montează Radarele

Comisia juridică şi Comisia pentru transporturi ale Camerei Deputaţilor au dat marţi un raport favorabil pentru proiectul de lege pentru modificarea art.109 din Codul Rutier, care prevede, printre altele, că prezenţa maşinilor de poliţie cu radar trebuie presemnalizată prin panouri, cu 500-1.000 de metri înainte. Iniţiatorul proiectului de lege, deputatul PNL Florin Roman, susţine că radarele trebuie semnalizate la fel cum se face în toate ţările civilizate, iar măsurile asemănătoare în alte ţări au dus la scăderea numărului de decese în accidentele rutiere. Deputatul USR Cătălin Drulă a spus că proiectul de lege a revenit într-o formă “oribilă” şi critică partidele politice care au votat aceste modificări. Totodată, deputatul USR Cătălin Rădulescu a anunţat că a cerut Poliţiei ca în două săptămâni să vină cu propuneri de modificare a legislaţiei rutiere, astfel încât limita de viteză în toate localităţile să fie de 70 de kilometri pe oră.

  • Publicat în News
Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.