Joi, 18 Mai 2017 - TIRMagazin.ro

EXCLUSIV. CUM POȚI ANULA O AMENDĂ CHIAR DACĂ AI PARCAT ILEGAL PE TROTUAR

Șoferii sunt blamați, și pe bună dreptate, că parchează pe trotuare, obligându-i pe pietoni să coboare pe șosea pentru a trece mai departe. Pe de altă parte, șoferii se apără invocând lipsa locurilor de parcare, o realitate de netăgăduit. Cum s-a rezolvat o asemenea speță vă arată Avocatul Poporului, care s-a confruntat anul trecut cu o astfel de situație.

  • Publicat în News
Citeşte mai departe ...

Avocat. Ce riscă șoferii care își montează camere video pe bord

Dezvoltarea tehnologiei este foarte accelerată, iar de multe ori reglementările legale rămân în urma evoluției tehnicii sau a aplicațiilor practice ale acesteia. Uneori existența unui vid legislativ este explicabilă, întrucât este imposibil pentru legiuitor să prevadă traiectoria și modul în care tehnologia se dezvoltă. Pe de altă parte, atunci când diverse tipuri de tehnologii apar și încep să fie folosite pe scară largă, este de așteptat ca reglementarea să „prindă din urmă” realitatea socială astfel încât să creeze un cadru legislativ care să dea certitudine și să echilibreze interesele în joc. Unul dintre exemplele în care reglementarea legală pare ca a rămas în urma evoluției tehnologice este reprezentat de utilizarea aparaturii de tip dashcams (camere de bord).

  • Publicat în News
Citeşte mai departe ...

Start în programul Rabla. Se joacă la dublu

Programele de stimulare a înnoirii Parcului auto național - "Rabla Clasic" și "Rabla Plus"- vor putea fi accesate de către persoanele fizice și juridice începând de joi, 18 mai 2017, a anunțat ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu., la lansarea celor două programe.
Bugetul alocat pentru acest an în cazul programului "Rabla Clasic" se situează la 180 de milioane de lei, iar cel pentru "Rabla Plus" la 45 de milioane de lei.

  • Publicat în News
Citeşte mai departe ...

Bridgestone participă la cursa de motociclism de 8 ore din Oschersleben

Bridgestone urmăreşte să se poziţioneze pe un loc fruntaş în cadrul competiţiei moto de 8 ore din Oschersleben, Germania, care va avea loc pe 20 mai, unde se întrec cele mai bune echipe de rezistenţă de motocicletă din lume. În competiţia din Le Mans, Bridgestone a ocupat locul 2.

Echipa oficială a Campionatului Mondial de Rezistenţă (EWC), YART Yamaha, echipată cu anvelope Bridgestone, a fost fruntaşă o mare parte din cursa moto de 24 de ore din Le Mans (15 - 16 aprilie) şi a finalizat cursa pe locul doi, la mai puţin de 20 de secunde în spatele colegilor Yamaha şi cu 12 circuite în plus faţă de restul echipelor.

  • Publicat în News
Citeşte mai departe ...

Moldovenii turează caii putere

După ce a primit de la ACES (European Capitals and Cities Of Sport Federation) titulatura de„Oraș European al Sportului 2017” în cadrul unei ceremonii care a avut loc la Bruxelles, în incinta Parlamentului European şi a preluat pe data de 2 mai titlul de Capitală a Tineretului din România, proiect ajuns la a doua ediție și care se desfășoară sub Înaltul Patronaj al Președintelui României, Bacăul se pregătește în perioada 16-17 iunie pentru unul dintre cele mai importante evenimente ale programului cu valenţe europene.

  • Publicat în News
Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.