Miercuri, 06 Decembrie 2017 - TIRMagazin.ro

Pe ce mai aruncă CNAIR cu milioane de euro

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a lansat un contract pentru supervizarea lucrărilor pe lotul 2 al autostrăzii Bucureşti-Braşov, parte din A3, contract cu o valoare estimată de până la 11,44 milioane lei (2,5 milioane euro), fără TVA, potrivit unui anunţ publicat miercuri în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP).

Citeşte mai departe ...

Sunt cu adevărat necesare anvelopele de iarnă?

Am fost martor recent la o discuţie aprinsă legată de anvelopele de iarnă sau, mai bine zis, despre eficienţa lor. Nimeni nu a prezentat argumente foarte solide, dar îmi amintesc că unul dintre participanţii la discuţie a afirmat că distanţa de frânare oferită de acestea este cu doar 5% mai redusă, în sezonul rece, comparativ cu cea oferită de anvelopele de vară. Acest argument este fals, după cum veţi vedea mai jos. Mai mult, s-a mai spus că România este una dintre puţinele ţări care îşi obligă cetăţenii să folosească anvelope de iarnă în sezonul rece şi că această măsură a fost introdusă pentru a servi interesele unor politicieni. Fals, din nou. Se pare, în urma acestei discuţii, că mulţi oameni nu ştiu care este situaţia reală. De aceea, cred că este util să subliniem anumite aspecte legate de anvelope.

  • Publicat în News
Citeşte mai departe ...

Când va fi terminată Șoseaua de Centură Giurgiu

COMPANIA NAȚIONALĂ DE ADMINISTRARE A INFRASTRUCTURII RUTIERE S.A., în calitate de Beneficiar, a elaborat și depus Aplicația de Finanțare pentru proiectul ”Elaborare Studiu de Fezabilitate, Proiect Tehnic,Detalii de execuție, Asistență Tehnică, DTAC pentru proiectul ”Varianta de ocolire Giurgiu””în vederea obținerii de finanțare nerambursabilă alocată prin Programului Operational Infrastructura Mare 2014-2020, în cadrul Axei Prioritare 1 -Îmbunătățirea mobilității prin dezvoltarea rețelei TEN-T și a metroului, Componenta 1-OS 1.1 Apel de proiecte pentru DEZVOLTAREA INFRASTRUCTURII RUTIERE-sprijin pregătire proiecte de investiții, Operațiunea- Creșterea mobilității pe rețeaua rutieră TEN-T globală.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.